Babyquinoa hedder oprindeligt canihua. Det er et glutenfrit superfrø, som indeholder alle otte essentielle aminosyrer, omega 3-fedtsyrer samt mange antioxidanter. Retten er særdeles styrkende for immunforsvaret.
Til 2 personer
Du skal bruge:
- 200 g aspargesbroccoli
- 100 g porre
- 50 g rucola
- 100 g grønne ærter
Quinoablanding
- 3 spsk. babyquinoa
- 1 spsk. hasselnøddeflager
- 1 spsk. græskarkerner
- 1 spsk. kokosflager
- 1 tsk. sesamfrø
- 1 tsk. hampefrø
Persille-dildpesto
- 50 g persille
- 50 g dild
- 40 g pinjekerner
- 6 spsk. olivenolie
- 3 spsk. vand
- 1 tsk. himalayasalt
Sådan gør du:
Skær aspargesbroccolien i mindre stykker – brug også stænglen. Skær porren i meget fine skiver. Bland aspargesbroccoli, porre, rucola og grønne ærter på en tallerken.
Bland alle ingredienserne til quinoablandingen, og fordel den over salaten.
Kom alle ingredienserne til persille-dildpestoen i en foodprocessor, og blend dem til en lind masse. Server pestoen til salaten.
Fra bogen ‘Sund, glad og gravid’, af Lene Hansson ogChristina Hedegaard, Forlaget Aronsen