Salat med Du Puy linser og nye kartofler

Af: Anette Harbech Olesen, www.madforlivet.com

Foto: Sara Galbiati

Denne salat er mættende og virkelig lækker og fyldig i smagen. Du kan koge Du Puy linser og kartofler dagen før, så er det hurtigt lige at blande salaten og servere den.

Til 4 personer

Du skal bruge:

  • 100 g Du Puy linser
  • 200 g kartofler
  • 2 rødløg
  • 3-400 g blandede salater og kål
  • 1 citron
  • 1 bundt radiser
  • Blandede krydderurter

Dressing

  • 2 dl Acido yoghurt, fåreyoghurt eller mandelfløde
  • 1 spsk god mayonaise
  • 1 tsk Dijon sennep
  • Saften fra ½ citron
  • 3 spsk hakkede, friske krydderurter
  • Uraffineret flagesalt og friskkværnet peber

Sådan gør du:

Skyl og kog Du Puy linserne i 15 minutter.

Skræl kartoflerne og skær dem i små firkanter. Kog dem til de er møre. Lad både linser og kartofler køle af.

Pil løgene og skær dem i både. Lad bådene marinere i citronsaft i cirka ti minutter.

Skyl salaterne og dup dem tørre. Riv eller hak dem groft og bland dem med skivede radiser og rødløg, Du Puy linser og kartofler. Smag til med salt og peber og pynt med hakkede krydderurter.

 

Fra bogen ‘Mad, mening & magiske øjeblikke’ af Anette Harbech Olesen, se mere på www.madforlivet.com

Skriv din mening - ikke til spørgsmål, send dem gennem brevkassen i stedet.

Skriv et svar

Husk at krydse af her!Denne anordning er desværre nødvendig, da vores inbox ellers oversvømmes af spam-mails, afsendt automatisk fra såkaldte mailrobotter.

*