Opskrifter

Salat med figner og mandler

25. september 2009

Krydrede grøntsager tilsat sødme

– det bedste fra sundhedens og smagens verden

4 portioner

100 g rucolasalat

100 g tørrede figner i strimler

200 g grønne bønner

100 g ristede mandler

80 g lucernespirer

100 g bønnespirer

1 stk rød peberfrugt i strimler

1 stk rødløg i strimler (på langs)

1 spsk jordnøddeolie

1 spsk sesamolie

1 fed knust hvidløg

1 tsk reven ingefær

1 stk hakket chilifrugt

2 spsk kokosmel

2 spsk sesamfrø

1 spsk vineddike

Bønnerne gives et hurtigt opkog (blancheres), hvorefter de skal dryppe af. Bland bønner, rucolasalat, de to slags spirer, peberfrugt, figner, mandler og løg i en skål.

Til dressingen: Olierne opvarmes i en gryde, og hvidløg, ingefær, chili, sesamfrø og kokosmel svitses heri ved jævn varme et par minutter. Tilsæt eddike og vand og lad det koge op. Lad dressingen blive kold inden den hældes over salaten.

Tip: Server retten som en selvstændig salat eller som tilbehør med groft brød.

Forrige artikelFrittata med cheddar

Næste artikelNøddepostej