– det bedste fra sundhedens og smagens verden
4 portioner
100 g rucolasalat
100 g tørrede figner i strimler
200 g grønne bønner
100 g ristede mandler
80 g lucernespirer
100 g bønnespirer
1 stk rød peberfrugt i strimler
1 stk rødløg i strimler (på langs)
1 spsk jordnøddeolie
1 spsk sesamolie
1 fed knust hvidløg
1 tsk reven ingefær
1 stk hakket chilifrugt
2 spsk kokosmel
2 spsk sesamfrø
1 spsk vineddike
Bønnerne gives et hurtigt opkog (blancheres), hvorefter de skal dryppe af. Bland bønner, rucolasalat, de to slags spirer, peberfrugt, figner, mandler og løg i en skål.
Til dressingen: Olierne opvarmes i en gryde, og hvidløg, ingefær, chili, sesamfrø og kokosmel svitses heri ved jævn varme et par minutter. Tilsæt eddike og vand og lad det koge op. Lad dressingen blive kold inden den hældes over salaten.
Tip: Server retten som en selvstændig salat eller som tilbehør med groft brød.