Salat med limabønner og asparges

Af: Claus Dalby

Foto: Claus Dalby

Limabønner (butterbeans) er store, flade og helt lyse. Disse bønner har en cremet konsistens og en mild, rund og sødlig smag – nærmest hen ad melede kartofler.

Man møder af og til skeptikere, der siger, at de ikke kan lide bønner, men når de smager limabønner, skifter mange mening.

Du skal bruge:

  • 200 g tørrede limabønner (butterbeans) (giver cirka 500 g kogte bønner)
  • 200 g grønne asparges
  • 200 g spidskål
  • 200 g avocado
  • citronsaft
  • dild
  • nigellafrø

Dressing

  • 4 spsk jomfru olivenolie
  • 1 fed presset hvidløg
  • 1 tsk sennep
  • 1 tsk rørsukker
  • salt og friskkværnet peber

Sådan gør du:

Stil de tørrede bønner i blød i koldt vand 10-12 timer.

Hæld udblødningsvandet fra og kom bønnerne i en gryde med vand.

Kog bønnerne i 35-40 minutter og afkøl dem i en skål.

Skær de træede ender af aspargesene. Kog evt. aspargesene tre til fem minutter i letsaltet vand. De kan også spises rå.

Skær aspargesene i mindre stykker.

Snit spidskålen.

Tag avocadokødet ud af skallen med en ske, skær det i mindre stykker og vend stykkerne i citronsaft for at undgå, at avocadoen brunfarves.

Bland bønner, asparges, spidskål og avocado i skålen.

Kom ingredienserne til dressingen i en beholder med låg og ryst dem godt sammen.

Bland dressingen med ingredienserne i skålen.

Anret som vist med dild.

*Rist nigellafrøene på en pande og drys dem over.

Skriv din mening - ikke til spørgsmål, send dem gennem brevkassen i stedet.

Skriv et svar

Husk at krydse af her!Denne anordning er desværre nødvendig, da vores inbox ellers oversvømmes af spam-mails, afsendt automatisk fra såkaldte mailrobotter.

*