Limabønner (butterbeans) er store, flade og helt lyse. Disse bønner har en cremet konsistens og en mild, rund og sødlig smag – nærmest hen ad melede kartofler.
Man møder af og til skeptikere, der siger, at de ikke kan lide bønner, men når de smager limabønner, skifter mange mening.
Dressing
Stil de tørrede bønner i blød i koldt vand 10-12 timer.
Hæld udblødningsvandet fra og kom bønnerne i en gryde med vand.
Kog bønnerne i 35-40 minutter og afkøl dem i en skål.
Skær de træede ender af aspargesene. Kog evt. aspargesene tre til fem minutter i letsaltet vand. De kan også spises rå.
Skær aspargesene i mindre stykker.
Snit spidskålen.
Tag avocadokødet ud af skallen med en ske, skær det i mindre stykker og vend stykkerne i citronsaft for at undgå, at avocadoen brunfarves.
Bland bønner, asparges, spidskål og avocado i skålen.
Kom ingredienserne til dressingen i en beholder med låg og ryst dem godt sammen.
Bland dressingen med ingredienserne i skålen.
Anret som vist med dild.
*Rist nigellafrøene på en pande og drys dem over.
Forrige artikelEr dit stofskifte ude af kontrol?
Næste artikelClaus Dalby: Det er aldrig for sent at ændre livsstil!