Salat med perlerug og figner

Af: Claus Dalby

Foto: Claus Dalby

Kogte korn indgår i mange af bogens salater, og her er det perlerug. Den er både velsmagende, mættende og tillige sund.

Figner fik jeg forærende af en god veninde, der har sommerbolig i Frankrig. Hun forsikrede mig om, at de ikke var sprøjtede, og derfor tøvede jeg da heller ikke med at spise hele frugten.

Du skal bruge:

  • 200 g perlerug (giver cirka 600 g kogte korn)
  • 300 g friske figner
  • 100 g rødløg
  • 50 g vårsalat
  • 50 g rød salat (jeg har brugt rød havemælde)

Dressing

  • 4 spsk jomfru olivenolie
  • 1 fed presset hvidløg
  • 1 tsk sennep
  • 1 tsk rørsukker
  • salt og friskkværnet peber

Sådan gør du:

Kog perlerugen i cirka 20 minutter og afkøl den i en skål.

Skær fignerne i kvarte.

Skær rødløget over og derefter i skiver.

Bland perlerug, rødløg og salat i skålen.

Kom ingredienserne til dressingen i en beholder med låg og ryst dem godt sammen.

Bland dressingen med ingredienserne i skålen.

Anret som vist og fordel fignerne.

 

Fra bogen ‘SLANK – Plantemad fra mit grønne køkken’ af Claus Dalby.

Skriv din mening - ikke til spørgsmål, send dem gennem brevkassen i stedet.

Skriv et svar

Husk at krydse af her!Denne anordning er desværre nødvendig, da vores inbox ellers oversvømmes af spam-mails, afsendt automatisk fra såkaldte mailrobotter.

*