Claus Dalby: Mit bekendtskab med quinoa er af nyere dato. Faktisk havde jeg ikke smagt de små frø, før jeg begyndte at spise mere grønt. Nu er den en vigtig del af mit køkken. Først og fremmest er frøene mættende, men de er også velsmagende og sunde.
Dernæst hurtige at tilberede – de skal blot koges i cirka femten minutter. Det skal siges, at quinoa ikke er en speciel kaloriefattig ingrediens, men jeg har nu ikke taget på af at spise frøene et par gange i måneden.
Kog quinoaen i cirka 15 minutter og afkøl den i en skål.
Skær gulerødderne igennem på langs og pensl dem med lidt olie.
Drys gulerødderne med fennikelfrø.
Bag gulerødderne i 10-15 minutter ved 200 grader til de er møre, men stadig har noget bid.
Afkøl gulerødderne og skær dem i mindre stykker.
Hæld kogende vand over edamamebønnerne, lad dem stå et par minutter og hæld vandet fra.
Bland quinoa, gulerødder og edamamebønner i skålen.
Kom ingredienserne til dressingen i en beholder med låg og ryst dem godt sammen.
Bland dressingen med ingredienserne i skålen.
Anret med dild som vist.
Fra bogen ‘SLANK – Plantemad fra mit grønne køkken’ af Claus Dalby.