Nyheder

Salmonella-plan vil virke

27. juni 2022

Den plan, som Familie- og forbrugerminister Lars Barfoed vil sætte i værks for at bekæmpe salmonellasmitten, er god, vurderer eksperter fra Statens Seruminstitut.

Man kan dog aldrig forhindre, at danskere bliver smittet, men man kan nedbringe smittefaren betydeligt. I 2005 var der i Danmark 35 personer, der døde af salmonella infektioner, og 16 af campylobacterinfektion. Vi skal i Danmark derfor højne standarden af bekæmpelsen, så den kommer op på niveau med fx den svenske eller norske. I Sverige bliver 80 % af de inficerede smittet i udlandet, og samme trend ses i Norge, hvor de fleste bliver smittet på De Kanariske Øer, siger overlæge Kåre Mølbak. Man kan ikke selv forhindre, at man bliver smittet på en restaurant, men når man tilbereder mad hjemme, kan man tage forholdsreglerne meget alvorligt, og derved nedsætte smittefaren betydeligt. Husk, at gennemstege kød, specielt alt fjerkræ og hakket kød skal være helt gennemstegt. Brug også helst kun pasteuriserede æg. Og hold råt og stegt kød separat, og brug forskellige skærebræt og knive til de forskellige ting under tilberedelsen. Vask hænder, og skift karkluden jævnligt. Kilde: Politikken Læs mere om hygiejne her.

Klilk her for Familie- og forbrugerministeriets hjemmeside.

Forrige artikelFrugt og grønt forsinker Alzheimers

Næste artikelDanmark Dejligst?