Salt og fermenterede grøntsager

Skal man på en eller anden måde afsalte fermenterede grøntsager, inden man spiser dem? Man risikerer jo ellers et alt for stort dagligt saltindtag, da der jo også er relativt meget salt i fx brød.

Mvh

Den salt-påpasselige

 


 

Gennemsnitlig spiser vi for meget salt, og vi skal helst ikke spise mere end 5-6 g om dagen. Det kan vi let komme til, fordi der typisk er meget salt i den mad vi køber, som du er inde på. Det er helt nødvendigt at være opmærksom på indtaget af salt, da for meget salt er dårligt for blodtrykket og øger risikoen for hjerte-karsygdomme.

Fermenterede grøntsager har et vist indhold af salt, fordi saltet er nødvendigt for fermenteringsprocessen. Dog indeholder de fermenterede grøntsager masser af andre gode ting, som efter min mening opvejer saltindholdet. Jeg har ikke et godt tip til, hvordan man skulle kunne afsalte grøntsagerne, så jeg vil i stedet anbefale dig at være opmærksom på dit øvrige saltindtag. Det kan være at vælge brød med mindst muligt salt, begrænse færdige produkter fordi de ofte indeholder en del salt, og begrænse salt i den mad vi selv laver. Nogle gange bruger vi salt af vane, hvor det er muligt at undvære eller supplere med masser af krydderier, som kan give dejlig smag i stedet. Bouillon kan også fås med lavt saltindhold

Mange hilsner fra

Trine Vesteraa, ernæringsterapeut

2 kommentarer

 • Henning Rolapp siger:

  Lad mig komme med en advarsel og erfaring. For mange år siden læste vi også at man skulle undgå for meget salt. Så vi holdt nærmest op med at komme salt i maden m.m. Men stille og roligt blev jeg mere og mere træt. Men jeg opdagede at kun ved at bade i havvand fik jeg det bedre, og ovenikøbet i løbet af meget kort tid. Mange mineraler i havvand trænger let ind i kroppen.
  Så derfor vil jeg sige, at det kan godt være at du er en af dem der bruger for meget salt, men du kan altså også komme til at bruge for lidt.

 • Henning Rolapp siger:

  Se også programmerne: “Spise med Price”. De kommer sandelig salt i deres mad, og de ser da sunde og raske ud. Jeg tror det er meget vigtigere at få råd og eksempler fra det virkelige liv, end alle mulige spidsfindige informationer.

 • Skriv din mening - ikke til spørgsmål, send dem gennem brevkassen i stedet.

  Skriv et svar

  Husk at krydse af her!Denne anordning er desværre nødvendig, da vores inbox ellers oversvømmes af spam-mails, afsendt automatisk fra såkaldte mailrobotter.

  *