Nyheder

Saml familien om køer på computeren

Foto: Adobe Stock
18. marts 2021

Hvert forår kommer de økologiske køer på græs. Det er en festlig dag, som naturligvis skal fejres igen i år. Men grundet den nuværende situation bliver begivenheden lidt anderledes end den plejer. Der er dog stadig rig mulighed for at samle både unge og gamle om de glade køer. 

Omkring 200.000 danskere plejer at troppe op på de økologiske værtsgårde, når køerne skal fra stalden og på græs. Og det er intet under, for det er spektakulært at se køerne hoppe og danse, når de får græs under hovene. Særligt i år kunne mange måske netop have brug for at tage del i den glæde og begejstring. For det bliver ikke nemmere, som dagene går, at leve med coronabegrænsningerne. Der meldes om øget mistrivsel, ensomhed og psykiske problemer fra mange eksperter og faggrupper, og derfor kan det, at have noget at samles om og glædes over, være et tiltrængt afbræk.

Men netop fordi vi stadig lever med corona, bliver Økodagen i år afholdt på en lidt anden måde end hidtil. For i stedet for at invitere nysgerrige familier ud på gårdene, bliver eventen transmitteret. Per Kølster, som er formand for Økologisk Landsforening, glæder sig til dagen.

[relateredehistorier]

Økodag er en enestående tradition, som de økologiske landmænd glæder sig til at dele med os! Vi fejrer dyrevelfærden, når de prægtige, forårskåde køer tager dansetrin ud i foråret. Selvom oplevelsen sker via skærmen, så kan corona ikke stoppe køerne, og vi håber, det bliver sidste gang, vi skal afholde Økodag på denne måde. Vi trænger alle til at komme på græs og danse i flok – ligesom køerne, siger han. 

Vil man være en del af den digitale fest, sker det via hjemmesiden økodag.dk, ligesom man kan holde sig opdateret på Facebook-siden “I love øko”.

Gode guides til naturoplevelser

De danseglade køer bliver sluppet løs d. 18 april, men allerede inden da kan man forberede sig på festlighederne. Økologisk Landsforening lancerer nemlig i år en digital kampagne, der løber i ugerne op til. Fokus er her både at sætte fokus på økologi, gøre danskerne klogere på den økologiske produktion og bringe noget tiltrængt glæde ind i hjemmet. Foreningen skriver i en pressemeddelelse om kampagnen, at den vil give Økodag-stemning sammen – hver for sig, og de opfordrer til, at man også selv øver sig i at danse foråret ind. Helt i køernes ånd. 

Naturen er for mange blevet et fristed og åndehul i de seneste år, og alle tal viser, at danskerne i den grad har taget naturen til sig under pandemien. Ifølge Naturstyrelsen har udvalgte områder oplevet en stigning i besøgende op 125 procent i 2020 sammenlignet med året forinden. Derfor er det selvfølgelig også en skam, at netop denne dag ikke kan fejres under åben himmel på sædvanlig vis. 

Der er dog stadig rig mulighed for at gå på opdagelse i naturen i løbet af foråret. For selvom stadig flere snører vandrestøvlerne, er der god plads i de danske skove, og man kan sagtens holde den fornødne afstand. Naturstyrelsen opfordrer dog til, at man forsøger at lægge sine ruter uden for de mest kendte naturområder. Mangler man inspiration, kan man på styrelsens hjemmeside finde guides til mere end 200 statslige naturområder. Man kan også klikke ind på siden Ud i Naturen, hvor man kan finde et samlet kort over vandreruter, bålsteder, parkeringspladser og meget mere. Sluttelig kan man lade sig inspirere af Vores Natur, som blandt andet byder på opskrifter, man kan lave i det fri. 

Forrige artikelMundbind kan blive bombe under miljøet

Næste artikelSådan gør du – skadefrit – haven forårsklar

Bliv medlem af Naturli+
helt gratis

 

Få tips og hacks til et lykkeligt liv med naturlig sundhed.

Velkommen du er nu tilmeldt Naturli+ klubben.