Selen i vandet til spirer?

En lille sjov historie: Jeg hørte en japaner sige, at når man spirer i Japan, hvor frøene ligger i vand det første døgn, kommer de selen i vandet, han sagde, det betød meget for vores helbred. Du ved det måske godt.

Hvad siger du til det?

Willi


Jeg har ikke hørt om at komme selen i vandet, når man spirer. Men i Finland har man i flere år tilsat selen til handelsgødning for at få mere selenholdige afgrøder.

I Danmark har vi selenfattig jord og hermed indeholder afgrøderne også mindre selen. I USA er jorden meget selenholdig, hvilket derfor også giver afgrøder med mere selen.

Undersøgelser viser, at lav selenstatus i kroppen kan give øget risiko for hjertekarsygdomme og visse cancerformer. Selen virker bl.a. som en antioxidant, stimulerer immunsystemet og er vigtig for vores afgiftningsprocesser i kroppen. Det er muligvis derfor, de tilsætter selen til deres spirer i Japan.

Du kan læse mere her:

http://ugeskriftet.dk/files/ugeskriftet.dk/artikel_5491.pdf


Mange hilsner fra

Trine Vesteraa, ernæringsterapeut

Skriv din mening - ikke til spørgsmål, send dem gennem brevkassen i stedet.

Skriv et svar

Husk at krydse af her!Denne anordning er desværre nødvendig, da vores inbox ellers oversvømmes af spam-mails, afsendt automatisk fra såkaldte mailrobotter.

*