Selen kan være godt at tage som kosttilskud, da det kan være med til at forhindre kræftsygdomme.
Det har været kendt længe, at der er mest kræft i selenfattige lande, som fx i Finland, hvor man nu tilsætter selen i jorden, og på den måde hæver indholdet af selen i afgrøderne. Foruden det naturligt lave indhold af selen i fødevarer, kan man også skylde skylden på selenmangel på en dårlig kost med mange tomme kalorier. Kræftens Bekæmpelse skriver, at ifølge overlæge Anne Tjønneland kan det ikke udelukkes, at tilskud af selen kan have en effekt mod nogen kræftsygdomme hos personer med et lavt niveau af selen i blodet. Derfor skal en række igangværende undersøgelse afsløre, om selen med fordel kan gives som tilskud til visse befolkningsgrupper. Selen kan du få gennem fed fisk, som sild, makrel og rødspætte. Men også æg er en god kilde. Læs meget mere om selen i bogen ”Selen – et livsvigtigt spormineral” skrevet af læge Niels Hertz