Sund og dejlig opskrift på sellerimos med mungbønner og stegt sød kartoffel
Selleri i grove stykker dampes mør i vandet, hvorefter fintreven peberrod kommes ved. Er der overskydende vand, sies det fra, og sellerien blendes til mos, varmes og smages til med urtesalt.
Mungbønnerne sættes i blød i mindst 8 timer. Vandet fornyes, og de koges med ingefær, til de er præcis møre (må ikke koge ud).
Kogevandet hældes fra og ingefæren fjernes. Olien opvarmes i en wok. Spidskommen, chilipeber, gurkemeje samt urtesalt tilsættes. Sauteres ca. 5 minutter, hvorefter mungbønnerne, garam masala, citronsaft og stødt koriander forsigtigt vendes i, og retten er klar til servering.
Skræl den søde kartoffel og skær den i ½ cm tykke skiver. Steg kartoffel-skiverne i kokosolie få minutter på begge sider på en pande og krydr dem med paprika, urtesalt og timian.