Opskrifter

Sellerimos med mungbønner og stegt sød kartoffel

Sund og dejlig opskrift på sellerimos med mungbønner og stegt sød kartoffel

Foto: Niels Erik Bach Boesen
12. juni 2022

Sellerimos

  • 800 g selleri
  • 1 dl vand
  • 1 stykke peberrod
  • urtesalt

Selleri i grove stykker dampes mør i vandet, hvorefter fintreven peberrod kommes ved. Er der overskydende vand, sies det fra, og sellerien blendes til mos, varmes og smages til med urtesalt.

Krydrede mungbønner

  • 200 g mungbønner
  • vand
  • 1-2 cm ingefær
  • 2 spsk kokosolie
  • ½ spsk spidskommenfrø
  • ½ tsk chili
  • ½ tsk gurkemeje
  • urtesalt
  • ½ tsk garam masala
  • 1 spsk citron- eller limesaft
  • 1 tsk stødt koriander

Mungbønnerne sættes i blød i mindst 8 timer. Vandet fornyes, og de koges med ingefær, til de er præcis møre (må ikke koge ud).

Kogevandet hældes fra og ingefæren fjernes. Olien opvarmes i en wok. Spidskommen, chilipeber, gurkemeje samt urtesalt tilsættes. Sauteres ca. 5 minutter, hvorefter mungbønnerne, garam masala, citronsaft og stødt koriander forsigtigt vendes i, og retten er klar til servering.

Pandestegt sød kartoffel

  • 1 stor sød kartoffel
  • kokosolie
  • paprika
  • urtesalt
  • timian

Skræl den søde kartoffel og skær den i ½ cm tykke skiver. Steg kartoffel-skiverne i kokosolie få minutter på begge sider på en pande og krydr dem med paprika, urtesalt og timian.

Forrige artikelFyldte majspandekager og kogte rødbeder

Næste artikelBlid støtte i en hård verden