Selvcoaching: Når du let bliver jaloux

Besvar spørgsmålet: “Hvad har jeg behov for?”

1) Betragt først de situationer, hvor du bliver jaloux uden reel grund. De oplevede følelser vil ofte handle om usikkerhed og manglende selvværd. Vejen til at slippe fri af din jalousi vil derfor betyde, at du alt andet lige skal arbejde med at styrke din selvtillid og dit selvværd.

2) Find ud af, hvad du har brug for, for at føle dig værdifuld og i balance med dig selv. Dette vil typisk høre under begreber som opmærksomhed, anerkendelse og omsorg.

3) Overvej nu, hvordan du får dækket dine behov for anerkendelse og omsorg – UDEN, at det skal ’leveres’ af andre. Det kan være selvforkælelse, personlig udvikling, terapi, motion o.lign. Når du viser dig selv omsorg, lærer du dig selv, at du er værdifuld og værd at tage vare på.

4) Husk, at jalousi har intet at gøre med at være vred på grund af brudte aftaler og andre svigt. Vreden har bund i konkrete uretfærdigheder og fører ofte til nødvendige opgør og forandringer (handling), mens jalousien er kendetegnet ved en ’passiviseret’ offerrolle, som er irrationel og generaliseret.

NB: Hvis du med selvomsorg ikke kan knække koden tilstrækkeligt, vil du ofte have glæde af regressiv terapi og hypnoterapi, da jalousien ofte er grundlagt i fortiden/barndommen.

Birgitte Aagaard, coach

 

Skriv din mening - ikke til spørgsmål, send dem gennem brevkassen i stedet.

Skriv et svar

Husk at krydse af her!Denne anordning er desværre nødvendig, da vores inbox ellers oversvømmes af spam-mails, afsendt automatisk fra såkaldte mailrobotter.

*