Sesampanerede pastinakfritter med sorte ris

Af: Marie Melchior

Foto: Betina Hastoft

Med en panering kan disse pastinakfritter nemt erstatte kødet i et måltid, eller du kan bruge dem som tilbehør.

4 personer

Det skal du bruge

500 g pastinakker

3 spsk olivenolie

1 tsk gurkemeje

2 tsk stødt koriander

salt og friskkværnet peber

3 spsk sesamfrø

Rissalat

150 g sorte ris

1 skalotteløg

1 spsk olivenolie

2 spsk hvidvinseddike

4 spsk vand

3 spsk tahin

1 bundt mynte

1 bundt koriander

4 spsk granatæblekerner

Sådan gør du

Tænd ovnen på 200 °C.

Skræl pastinakker og skær dem i stave. Læg dem på en bageplade med bagepapir. Hæld olivenolie over og vend dem sammen med krydderier og sesamfrø. Sørg for, at pastinakstavene er dækket med sesamfrø. Steg stavene i ovnen i ca. 30-35 minutter, til de er møre.

Kog risene efter anvisning på pakken.

Pil løget og skær det i ringe. Svits løgringene i olivenolie på en pande, til de er bløde. Tilsæt hvidvinseddike, vand og tahin, og rør det sammen på panden. Tilsæt de kogte ris og vend det hele rundt. Hak krydderurterne og vend halvdelen i risblandingen.

Anret det hele på et fad sammen med de stegte pastinakker. Pynt med granatæblekerner og resten af de hakkede krydderurter.

 

Fra bogen “Vild med rødder” af Marie Melchior.

Skriv din mening - ikke til spørgsmål, send dem gennem brevkassen i stedet.

Skriv et svar

Husk at krydse af her!Denne anordning er desværre nødvendig, da vores inbox ellers oversvømmes af spam-mails, afsendt automatisk fra såkaldte mailrobotter.

*