Opskrifter

Sild med æg og karryguf

12. maj 2010

Køb sild af høj kvalitet. Du kan købe sild på dåse, der er fanget under kontrollerede forhold og ikke tilsat sukker – f.eks. i helsekostforretninger. Her er anvendt sild i økologisk tomatsovs.

Til 1 person

Du skal bruge:

Et godt stykke rugbrød

1 sild

1 hårdkogt æg

Rødløg og karse

Karryguf:

2 dl skyr, drænet acido eller fåremælksyoghurt

2 spsk hørfrøolie

1 æble

½ rødløg

1 hårdkogt æg

1 tsk sennep, f.eks. Læsø sennep med timian

Saft fra ½ citron

2 tsk karry eller mere efter smag

Himalaya- eller Læsøsalt

Friskkværnet peber

Purløg og dild

Sådan gør du:

Rør surmælksprodukt og hørfrøolie sammen med sennep. Riv et halvt rødløg og tilsæt krydderier heri. Hak æble og æg i bittesmå tern og tilsæt sammen med fintklippet purløg og dild. Anret sild, æg og karrysalat, og pynt evt. med rucolasalat og rødløg.

Fra “Fedt for Life” af Anette Harbech Olesen.

Find flere opskrifter fra Anette på Madforlivet.com.

Forrige artikelHjemmelavet mysli

Næste artikelColeslaw med krydderurter og sesamfrø