Vores skribenter

Sjippetræning med nye knæ

En læser, der har fået to nye knæ og en hofte vil vide, om man kan bruge sjippetov til træning efter operation.

Foto: Shutterstock
26. oktober 2022

Spørgsmål:

Jeg har fået 2 nye knæ og en hofte. Går det an at bruge et sjippetov til træning efter operation – før operation sjippede jeg meget.

Venlig hilsen den nyopererede

Svar:

Mange tak for dit gode spørgsmål.

Generelt er jeg ikke tilhænger af, at man skal være bange for at bruge sin krop. Jeg har ser mennesker som er blevet skadet af at skåne deres krop for meget. Selvfølgelig af angst for, om noget blev værre. Det kommer der sjældent noget godt ud af. For meget og for lidt er altid skidt. Så selvfølgelig gælder det om at mærke efter, hvad der føles tilpas.

Men nu er du jo opereret og angående sjipning så kommer det lidt an på, hvordan du har det nu. Hvordan føles hofter og knæ? Er de smertefri? Har du smerter, vil jeg ikke anbefale sjippetovet.
Hvor længe siden er det, du blev opereret? Er alt helet op?

Hvis du føler, at dine led har det rigtig godt og ikke har smerter, kan du godt starte roligt op. Mærk grundigt efter, om du har det godt bagefter.

Men jeg vil give dig et vigtigt råd. Når du sjipper, så sørg for, at du hele tiden spænder godt i maven. Altså forestil dig, at din navle er en tryklås, som kan sættes fast på rygsøjlens forside. Brug samme teknik, når du går op ad trapper. Det giver din krop ”opdrift”, så du lander blidere og mere skånsomt i dine led. 

På den måde vil du belaste hofter og knæ mindre hårdt.

Læg altid blidt ud, og øg efterhånden, hvis det føles godt.

Hvis det ikke går med at sjippe, så husk, at cykelture kan gøre en masse godt, uden at du lander hårdt i knæ og hofteled.

Bedste hilsner Catrine

Forrige artikelPesticidrester i halvdelen af vandboringerne

Næste artikelOpsparing i mentalt overskud

Catrine Marcussen

Akupunktør og bevægelsespædagog
Skribent på Naturli siden 2008.

Bliv medlem af Naturli+
helt gratis

 

Få tips og hacks til et lykkeligt liv med naturlig sundhed.

Velkommen du er nu tilmeldt Naturli+ klubben.