Nyheder

Skader efter motion stiger

18. juni 2010

Flere og flere tager rådene om motion til sig, hvilket er godt for sundheden, men desværre bliver flere også ramt af skader. Især begyndere er udsat.

Antallet af fodboldskader satte rekord sidste år – og danskerne kommer til skade som aldrig før. Næsten 37.000 regner ulykkesregistret under Statens Institut for Folkesundhed med måtte behandles efter en tur på grønsværen sidste år.

Løbeturen trækker også dobbelt så mange med sig i faldet som for få år siden. Men det er altså ikke, fordi vi er blevet mere klodsede. Baggrunden skal findes i, at flere af os er kommet i gang med at røre os og derfor udsætter os for at få skaderne med.

– Det er ikke noget, vi kan se direkte af tallene, men det er et godt bud på en forklaring, siger seniorforsker ved Statens Institut for Folkesundhed Bjarne Laursen til metroXpress.

Skader ved for hård start

Løbeklubberne er blevet meget populære, og her bakker man op om teorien om, at det er en øget mængde løbere, der bl.a. er skyld i skaderne. Især fordi nybegyndere har en tendens til at starte for hårdt ud – de løber for langt, for hurtigt og for ofte – og dermed lige ind i armene på skadestuen.

Det er dog ifølge Bjarne Laursen kun en brøkdel af skaderne, der registreres på landets skadestuer, for udover de cirka 2.400 registrerede løbeskader, klarer de fleste skaderne selv hjemmefra.

Bolden skader flere kvinder

Når fodboldskaderne slår nye rekorder, er det især kvinder og piger, der er med til at hive de ekstra point hjem. Men det er igen ikke fordi de er dårligere til at håndtere bolden og kroppen, men nærmere fordi fodbold har fået langt flere kvindelige spillere.

– Med 60.000 medlemmer er fodbold nu den mest populære pigesport herhjemme, siger Jacob Wadland, der er kommunikationsmedarbejder i Dansk Boldspils Union.

– Det er formentlig også forklaringen på stigningen i antallet af skader, for spillestilen har ikke ændret sig i retning af noget mere aggressivt.

Kilde: metroXpress

(Oprettet den 21. juni 2010)

Forrige artikelMotion rykker tydeligst på sundheden

Næste artikelHård træning hjælper ikke mod ekstra kilo

Bliv medlem af Naturli+
helt gratis

 

Få tips og hacks til et lykkeligt liv med naturlig sundhed.

Velkommen du er nu tilmeldt Naturli+ klubben.