Skal jeg droppe grøn te for knoglernes skyld?

Jeg har læst den interessante artikel vedr. osteoporose og ser til min overraskelse, at der står, at bl.a grøn te kan dræne kroppens lagre af calcium og magnesium!

Jeg drikker mange kopper (økologisk) grøn te hver dag, og jeg er nok i risikogruppen vedr. osteoporose med mine 59 år.

Så skal jeg stoppe med det, og i så fald hvad kan så anbefales istedet for (jeg holder rigtig meget af min grønne te)?

Det skal nævnes at jeg træner crossfit 3 gange om ugen og løber en gang. Jeg lider af mange hedeture og søvnbesvær.

Tedrikkeren

 


 

Økologisk grøn te er sundt og indeholder mange gode antioxidanter, der bl.a. er gode for knoglesundheden. Grøn te indeholder dog også koffein, og drikker man meget grøn te dagligt, kan koffeinmængden mindske effekten af de sunde stoffer i teen samt mindske optagelsen af calcium fra tarmen.

Derfor kan det være hensigtsmæssigt at se på, hvor mange kopper grøn te, du drikker dagligt og måske erstatte nogle af dem med urtete.

Samlet set er der flere faktorer, der spiller en rolle for udviklingen af osteoporose. Kød, alkohol, rygning, for få grøntsager, frugter og bær samt inaktivitet er meget skadeligt for knoglesundheden. Ligesom et overdrevent kaffe- og sort og grøn te-forbrug. Derfor er det igen budskabet om den varierede kost, der skal fremhæves.

Dit søvnbesvær kan også have sammenhæng til den grønne te og koffeinindholdet. Til hedeture og til sunde knogler kan du bruge rødkløverekstrakt fra Herrens Mark, der har dokumenteret virkning på begge dele.

Bliv endelig ved med at dyrke motion, for knogler skal bruges for at være stærke. Sidst, men ikke mindst har knogler ikke kun brug for calcium, men bl.a. også D-vitamin, magnesium, bor og K-vitamin. Desuden er en kost med mange grøntsager, bær og frugt god knoglemad.

Mange hilsner fra

Trine Vesteraa, ernæringsterapeut

1 kommentar

  • Connie Botsakos siger:

    Knoglerne har også brug for kisel.

  • Skriv din mening - ikke til spørgsmål, send dem gennem brevkassen i stedet.

    Skriv et svar

    Husk at krydse af her!Denne anordning er desværre nødvendig, da vores inbox ellers oversvømmes af spam-mails, afsendt automatisk fra såkaldte mailrobotter.

    *