Skal jeg undgå at koge hørfrø?

Jeg laver min egen müsli-grød, men efter at have læst Naturli 2/2014 – tema om Celler og Hormoner – vil jeg høre, om jeg skal undlade at koge knuste hørfrø i grøden? Og gælder det også for hybenpulver, at det har bedre af at blive rørt ud i skyr og serveret til grøden?

Med venlig hilsen

Peter 

Det lyder dejligt med hjemmelavet müsligrød, men hørfrø indeholder en stor mængde omega 3- fedtsyrer, som er meget påvirkelige over for varme og ilt. Derfor synes jeg, det lyder som en rigtig god ide at røre dem ud i skyr eller evt. drysse dem oven på grøden, når den er klar til servering. Hvis du gerne vil have fibereffekt af hørfrøene, kan du godt koge nogle hele hørfrø med i grøden.

Hybenpulver indeholder C-vitamin. En del C-vitamin går tabt ved opvarmning, frysning, og konservering, så vil du have mest muligt ud af pulveret, så rør også det ud i skyr eller drys det oven på grøden ved servering.

Mange hilsner fra

Trine Vesteraa, ernæringsterapeut

 

Skriv din mening - ikke til spørgsmål, send dem gennem brevkassen i stedet.

Skriv et svar

Husk at krydse af her!Denne anordning er desværre nødvendig, da vores inbox ellers oversvømmes af spam-mails, afsendt automatisk fra såkaldte mailrobotter.

*