Skal jeg være nervøs for hormoner i fertilitetsbehandling?

Af: Catrine Marcussen, bevægelsespædagog og akupunktør

Min mand og jeg har gennem det seneste år forsøgt at få barn uden held.

Min mands sædkvalitet er let nedsat, jeg fejler intet. Lægen har stillet os fertilitetsbehandling i udsigt, men jeg er bange for alle de kunstige hormoner. Har du et eller flere råd?

Den nervøse 

 


 

Du er ikke alene, der er efterhånden ret mange, der står i den problematik, som du beskriver.

Først og fremmest er der bestemte ting, du og I kan gøre med kost og livsstil, men jeg synes, I skal give det en fair chance.

Når det er sagt, så er der mange af mine patienter, som bliver overrasket over, at den hormonbehandling, de får i fertilitetsbehandling, ikke lever op til deres bange anelser. Altså, jeg er helt enig med dig i, at det er følsomt at give kunstige hormoner, men må bare sige, at det sommetider skal til.

Jeg ved ikke, hvor gammel du og din mand er, men for nogles vedkommende er der også aldersfaktoren at have med i billedet.

Men jo, der er meget I kan gøre selv. Din mands sædkvalitet kan blive bedre, men den er jo ikke virkelig dårlig. Egentlig behøver vi blot en enkelt sædcelle …

Akupunktur for jer begge kunne være en start. Jeg ved faktisk ikke om zoneterapi for at booste sædkvalitet kan bruges, men jeg har erfaring med at akupunktur er ganske fint til dette.

Spis økologisk, undgå rygning, begræns kaffeindtaget, få de bedste vitaminer til formålet. Desuden er det vigtigt med afstressning, når man er i fertilitetsbehandling.

For dit vedkommende gælder det samme, men du kan supplere med massage af bækkenmuskler og give dig selv akupressur.

Jeg har lavet et online-kursus, hvor jeg viser, hvordan I griber det an. Det kan du tage et kig på, på min hjemmeside. https://www.klinik-lyspunkt.dk/boost-din-fertilitet/

Jeg ønsker jer held og lykke med det gode projekt.

Mange venlige hilsner

Catrine Marcussen, bevægelsespædagog og akupunktør

Skriv din mening - ikke til spørgsmål, send dem gennem brevkassen i stedet.

Skriv et svar

Husk at krydse af her!Denne anordning er desværre nødvendig, da vores inbox ellers oversvømmes af spam-mails, afsendt automatisk fra såkaldte mailrobotter.

*