Skal man tage vitaminer om sommeren?

Jeg er i tvivl, om det er bedst i sommermånederne at udskifte min Cal/Mag + D og K2-vitamin (Solaray) med en sammensætning, der ikke indeholder D-vitamin?

Det bliver desuden indtaget med et tilskud af B-vitamin, Fiskeolie, Multivitamin (Pharma Nord) og Vita Biosa.

Det er til ældre i start 70’erne. Min far har døjet meget med bihulebetændelse, og nu prøver vi at vedligeholde vitamin- og mineraldepoterne.

Datteren

 


 

Kære Datter

Det er en god idé, at ældre tager tilskud af vitaminer og mineraler hele året. Dels spiser ældre mindre, og dels er optagelsen med alderen dårligere. Det er vigtigt at sikre, at kroppen og hovedet får alt det nødvendige til at kunne fungere ordentligt. Det gælder ikke mindst for knoglestyrken.

Ældre har et større behov for at kunne reparere sig selv. Zink og kisel er blandt andet nødvendigt for immunsystemet og dermed bihulerne. Læs mere om bihulebetændelse på www.radiodoktoren.dk

Behovet for D3-vitamin er langt større end det, der findes i blandede kosttilskud, så jeg vil anbefale, at man bliver ved med at tage Cal/Mag + D og K2-vitamin også om sommeren.

Jeg vil også anbefale ekstra C-vitamin, mindst 80 mikrogram D3-vitamin samt tilskud af selen og zink.

Mange gode hilsener
Carsten Vagn-Hansen

Skriv din mening - ikke til spørgsmål, send dem gennem brevkassen i stedet.

Skriv et svar

Husk at krydse af her!Denne anordning er desværre nødvendig, da vores inbox ellers oversvømmes af spam-mails, afsendt automatisk fra såkaldte mailrobotter.

*