Motions- og ernæringsrådet vil undersøge, om det har indflydelse på vores indkøb, hvis frugt og grønt var billigere.
Vil du spise sundere, hvis det var billigere? Motions- og ernæringsrådet vil finde svaret og undersøger nu effekten af billig frugt og grønt.Danskerne spiser for lidt frugt og grønt, mener Motions- og ernæringsrådet. Regeringen har flere gange afvist det. Alligevel vil den nyudnævnte formand for regeringens Motions- og Ernæringsråd undersøge, om en nedsættelse af momsen lige netop er det tiltag, der kan få danskerne til at lægge flere æbler, tomater og kartofler i indkøbskurven. »Vi ved, at danskerne spiser for lidt frugt og grønt. Det er klart, at det er en god idé at nedsætte momsen på de varer eller fjerne den helt, hvis det kan øge danskernes forbrug af frugt og grønt«, siger Morten Grønbæk, der ved siden af formandsposten er forskningschef og professor på Center for Alkoholforskning. Han vil samtidig undersøge, om en øget afgift på sukker- og fedtholdige varer kan få danskerne til at spise mindre af den slags fødevarer. Alkohol er afgiftsfølsomHan henviser til en engelsk undersøgelse, der dokumenterer, at befolkningen køber mere alkohol, når afgifterne falder, og mindre når afgifterne stiger. Myndighederne råder befolkningen til at spise 600 gram grønt om dagen. Det gør størstedelen af danskerne ikke. Det står især skidt til med de unges lyst til agurker, pærer og rødbeder. Knap 400 gram kan det blive til om dagen. En undersøgelse fra FDB viste for nylig, at et flertal af de adspurgte synes, det er en god idé at sætte momsen ned på sunde fødevarer, så de bliver billigere, men regeringens politik på det område ligger fast, oplyser forbrugerminister Carina Christensen (K) gennem sin pressechef.
Kilde: Politiken.