Skal vi være bekymrede for vores tre-årige datters vægt?

Jeg har et spørgsmål ift min datters vægt og trivsel.

Hun er i dag tre år og to måneder gammel. Hun vejer ca. 20 kg og er en meter høj. Hun er meget robust og helt klart mere fyldig end sine jævnaldrende.

Vi kan til tider blive lidt bekymrede for, om hendes vægt kan give hende helbredsmæssige udfordringer.

Vi har siden hun blev født haft udfordringer ifb med hendes kost. Vi måtte desværre stoppe amningen efter ca. to måneder, da hun ikke tog nok på. Siden da sprang hun vægtkurven og blev meget hurtigt en meget stor baby.

Hun har altid været meget madglad og spist enormt meget. Det har dog udlignet sig, og hun spiser nu ganske normalt.

Hun rører sig rigtig meget og det virker ikke til, at hun på nogen måde er generet af hendes størrelse motorisk.

Hun spiser sundt og varieret. Vi supplerer kosten med 2 stk omnimini multivitamin. Omega 3 olie fra Nordic. Probiotika i kapsel. Biostrath og D-vitaminspray, når vi husker det.

Vi håber du kan hjælpe os, da vi enten gerne vil slippe vores spekulationer helt eller få nogle råd til, hvad vi kan gøre for at styrke hendes krop, så hendes sundhed kan blive optimal.

Hun er selv begyndt at blive bevidst om sin størrelse og laver sjov med sin runde mave og fortæller, at “den er tyk lige som mors, fordi hun også har en baby i maven”.

Mange tak for din hjælp. Vi sætter stor pris på at få del i din viden.

Kærlig hilsen familien 

 


 

Jeg kan godt forstå dine tanker og bekymringer. Der er så meget fokus på vægt og udseende – på kurver og tal.

Det er super flot, at I er så opmærksomme på hendes kost og næring. Og sikke flotte tilskud hun får. Meget fint. Og dejligt, at hun nu spiser normale mængder.

Noget af det vigtigste for hendes sundhed er, at hun spiser sundt og varieret, og at hun bruger sin krop aktivt, og det kan jeg jo høre, at hun gør.

Vær selvfølgelig opmærksom på, at især grøntsager er vigtige at få masser af i kosten.

Derudover betyder det også meget, at hun sover godt og tilstrækkeligt. Og selvfølgelig at hun får masser af kærlighed, hvilket jeg ikke er i tvivl om, at hun gør.

Jeg kender mange børn, der har været meget runde ved 3 års alderen, men som er vokset op med fine kroppe  frem mod skolealderen (inkl. min egen datter, som nu er 13 og en smuk slank pige).

Så slip endelig bekymringerne!

Hvis I skulle opleve, at hendes mave bliver ved med at bule lidt ud, så vær selvfølgelig også opmærksomme på, om der kan være noget i hendes fordøjelse, der har brug for opmærksomhed. Fødevarereaktioner kan både give oppustet mave, men også mere tendens til fedtdepoter.

Men hvis hun ellers har en fin fordøjelse og et godt immunforsvar, så bare fortsæt med alt det gode, I gør.

De bedste hilsner

Anette Straadt, sundhedsplejerske

Skriv din mening - ikke til spørgsmål, send dem gennem brevkassen i stedet.

Skriv et svar

Husk at krydse af her!Denne anordning er desværre nødvendig, da vores inbox ellers oversvømmes af spam-mails, afsendt automatisk fra såkaldte mailrobotter.

*