Nyheder
Sponsoreret

Skaller, som glæder gane og tarm

Foto: Adobe Stock
26. maj 2021

Loppefrøskaller er den mest fiberrige plantedel, der findes, og skallerne er derfor en nem måde at få de gode effekter af en fiberholdig kost. Og loppefrøskaller kan både være knasende og velsmagende.

De fleste ved godt, at kostfibre er gode for fordøjelsen, og at loppefrøskaller er en nem måde at øge indtaget af de gode fibre. Evidensen bag loppefrøskallernes gavnlige effekter vender vi tilbage til. Men mange, som tager eller i perioder har indtaget loppefrøskaller for at være lidt ekstra gode ved maven, har måske haft en klæg fornemmelse i munden ved det daglige indtag. Og det er slet ikke mærkeligt, men kan være med til at gøre oplevelsen til noget, der skal overstås fremfor nydes.  

Når loppefrøskaller kan give en let slimet oplevelse, skyldes det frøenes evne til at suge væske, som også er en af grundene til, at de faktisk gavner fordøjelsen. Loppefrøskaller kan suge op til 40 gange deres egen vægt i væske, og processen går hurtigt, når skallerne kommer i kontakt med væske. Medmindre skallerne har fået en coating, som det er tilfældet med SylliFlor.  

SylliFlor loppefrøskaller er dækket af en beskyttende hinde, som forsinker, men ikke hindrer, optagelsen af væske. Det betyder, at de små skaller forbliver knasende, mens man spiser dem. 

En velsmagende oplevelse 

SylliFlor er et patenteret produkt og det eneste knasende produkt med loppefrøskaller på markedet. Det udvider mulighederne for, hvordan loppefrøskaller kan indtages i praksis – man kan eksempelvis bruge dem som crunch på sin morgenmad – og det er med til at give en ekstra rig smagsoplevelse. SylliFlor fås nemlig i flere smagsvarianter med eksempelvis naturel, vanilje, kakao, malt eller æble og kanel, og er derfor med til både at glæde gane og tarm.  

Netop smagen og mulighederne ved SylliFlor er noget, som vækker glæde hos mange brugere, der ellers har kæmpet med at få den daglige portion loppefrøskaller ned.  

– Jeg er meget begejstret for SylliFlor. Det har hjulpet min mave og gjort hverdagen lettere. Smagen er fin, og det er dejligt knasende. Og så er det nemt at have med at gøre, hvilket er en fornøjelse sammenlignet med andre produkter, jeg tidligere har prøvet, skriver en bruger i en anmeldelse, der bakkes op af andre, der også hylder produktet for både smag og effekt.  

Med SylliFlor er det altså ikke en træls pligt at pleje sit mave-tarmsystem, men noget, man kan se frem til på daglig basis. Og så tilbage til kostfibrene og deres gavnlige virkning.  

Gavner tarm og helbred 

De officielle anbefalinger for kostfibre lyder på 25 gram om dagen for kvinder og 31,5 gram for mænd. En måde at nå i mål er med en sund og varieret kost med grove grøntsager og fuldkornsprodukter. Men vil man være sikker på at dække kroppens behov, kan et fiberrigt tilskud være en god ide, og her er loppefrøskaller et oplagt bud, da skallerne indeholder hele 85 procent kostfibre. Derfor kommer man rigtig langt med kun nogle få spiseskefulde loppefrøskaller om dagen.  

 Når man anbefaler kostfibre, skyldes det flere ting. Blandt andet fibrenes evne til at stabilisere blodsukkeret, men også deres effekt på tarmfloraen og fordøjelsen. Mange kender det ubehag, der kan opstå, hvis maven bøvler. Det kan give oppustethed, luft, smerter, give en oplevelse af ikke at komme på toilettet ofte nok, eller at rende på toilet i tide og utide.  

[relateredehistorier]

En fiberrig diæt kan skabe ro og stabilitet i systemet, da fibrene er med til at stimulerer tarmens bevægelser, så man undgår ophobning i tarmen, ligesom loppefrøskallernes evne til at suge væske har en stabiliserende effekt på fordøjelsen. Foruden en direkte indvirkning på fordøjelsen har fibrene også en afledt effekt, som kan gavne helbred og humør på et mere overordnet plan. 

I de senere år er der nemlig kommet mere og mere fokus på vigtigheden af en sund tarmflora, som både er linket til depression og et stærkt immunforsvar. Et afgørende element i en sund flora er forekomsten af gode bakterier, som netop lever af kostfibre. Der dannes en masse vigtige enzymer og næringsstoffer, når fibre og gode bakterier mødes. 

Der er altså mange gode grunde til at spise tilstrækkeligt med fibre, og en måde at gøre det er med loppefrøskaller som SylliFlor.  

Forrige artikelDanmark fastholder lav grænse for kræftfremkaldende stof i pålæg

Næste artikelFødselsdepression: Send mødre hjem og sænk risikoen

Bliv medlem af Naturli+
helt gratis

 

Få tips og hacks til et lykkeligt liv med naturlig sundhed.

Velkommen du er nu tilmeldt Naturli+ klubben.