Fisk er sundt og indeholder masser af kollagen, som vores hud og led har godt af. Prøv opskriften på sandart fra bogen “Collagen, stærk, sund og smertefri”.
2 spsk olivenolie
2 små porrer i fine strimler
2 gulerødder i fine strimler
½ knoldselleri i fine strimler
12 tråde safran
2 dl Noilly Prat
2 spsk dijonsennep
¼ l piskefløde
salt og peber
600 g friske spinatblade (evt. fra frost)
2 spsk olivenolie
salt og peber
4 små eller 2 store sandartfileter med skind (800 g)
salt og peber
2 spsk mel
2 spsk olivenolie
200 g små faste tomater i kvarter
1 bundt dild
Varm olivenolien op i en sauterpande og steg porrer, gulerødder, selleri og safrantråde, uden at de tager farve. Når urterne har stegt i et par minutter, tilsættes Noilly Prat og dijonsennep. Kog saucen igennem og tilsæt piskefløden. Kog saucen, til den har en let cremet konsistens, og smag den til med salt og peber.
Sauter spinaten mør i olivenolie på en pande, til den er helt klappet sammen. Smag den til med salt og peber.
Hvis sandartfileterne er store, deler du dem, så der er et stykke til hver. Krydr fiskestykkerne med salt og peber, vend dem i mel og steg dem på en pande med skindsiden nedad i olivenolie. Når skindet er gyldent, vender du dem og lader dem trække et par minutter på den anden side. Træk panden væk fra varmen.
Placer spinaten midt i let dybe tallerkener med fisken ovenpå. Fordel tomaterne, hæld sauce rundt om og drys med groftskåret dild.
Fra bogen “Collagen, stærk, sund og smertefri” af Jerk W. Langer og Karen Lyager.
Forrige artikelNaturlig mad for knogler og led
Næste artikelRedaktøren er tilbage på kontoret – det føles mærkeligt