Nyheder

Luksus under træet?

5. december 2016

Står du ofte i cremeafdelingen og tænker, at så meget vil du alligevel ikke give? Vi ser på skønhedsprodukter, der rent faktisk kan noget ekstra, der måske modsvarer den ekstra pris og som fortjener at komme i betragtning, hvis du skal benytte juletiden til at forkæle dig selv eller andre lidt ekstra.

Juletiden er bare så skøn for dem af os, der elsker traditioner, tegnene på livets rytme og det frikvarter, den også kan bringe med sig, hvis man vil og ønsker.

Man ved, at man bliver superglad, hvis ens barn eller barnebarn eller niecen eller nevøen har kreeret en gave af perleplade eller måske en tegning. Så glæden ved at give og modtage ligger selvsagt ikke i størrelse eller værdi. Det er uden for diskussion.

Næ, det, der er interessant her, er, at vi måske i juletiden har lyst og mulighed for at ønske eller give lige den ekstra luksus, som man måske ikke har lyst eller mulighed for i hverdagen. Der er så mange økologiske og rene produkter i dag, der virkelig kan gøre noget ekstra for din hud, og som kan give den der ekstra følelse af selvforkælelse. Der, hvor der lige er skruet lidt op for kvaliteten, hvor der lige er den lille ekstra følelse af lækkerhed, og hvor æstetikken i helheden kan bredes ud.

 

En tur i lækkerhedsafdelingen

I afdelingen for virkelig lækre produkter, der kan gøre en forskel for huden, finder vi bl.a. Beauty Shots fra Annemarie Børlind. Det er smart tænkt, for det er faktisk ampuller, men i én stor ampul.

Når man bruger ampuller, er de oftest i små glas eller enheder, hvor man knækker halsen af for at få indholdet ud. Men enten risikerer man, at man ikke skal bruge det hele – og så skal finde en måde at opbevare det på – eller også ved særlige behov, kunne man godt bruge halvanden.

I Beauty Shots kan man pumpe lige den mængde, man har brug for. Beauty Shots kommer man på huden lige efter rens, før skintonic/toner eller creme, så de kan trænge ned i den nyrensede hud og have deres boostende effekt. Man kan køre en runde med Beauty Shoots hvert halve år eller to gange om ugen eller efter behov. De findes i 5 typer, fra den til at gøre porer mindre eller fugtshots med hyaluronsyre fra Tremellasvampen, der er fugtboost uden lige, eller antiage-shot til den lidt slappe eller begyndende slappe hud. Strammer og regenererer så det kan mærkes og ses. Kan også tages på, lige inden man skal ud af døren, og man synes, man ser lidt træt ud.

I forlængelse er der fra Annemarie Børlind de nye masker, man smører på om aftenen og lader sidde natten over. Særligt attraktivt til dem af os, der ikke får brugt masker, der skal sidde i en kortere stund, for derefter at renses af. Her kan den blive på og have sin virkning, f.eks. mens man sover. Forskning på et tysk universitet har vist, hvorfor urterne virker i huden. Selve krukken er et kunstværk i sig selv og den modne hud tager godt imod.

 

Rens er altid godt

Hvis du vælger at give renseprodukter i gave, så vælg gerne at gå i synergi med den serum eller creme, man også har valgt eller allerede har, så man i indholdsstoffer arbejder videre på den samme ”sag”.

Nogle er til rensecreme/mælk, andre vil hellere have de mere sæbelignende. Uanset hvad, kan man have glæde af at skrubbe eller peele huden, mildt dagligt eller mere effektivt en til to gange om ugen.

Konjac Sponges, de originale, er stadig højt på listen til daglig peeling, men også  f.eks. den NaTrue-certificerede, naturligvis øko og plastikfrie, scrub fra Trilogy – Gentle Facial Exfoliant, som både polerer, renser og udjævner uden at irritere huden.

Hvis man skulle forsætte synergien her, ville dagcremen Trilogy Vital Moisturising Cream med marulaolie, orangeblomst og kæmpenatlysolie, som er en creme til alle hudtyper, der også er særlig god under makeup, være et bud, fordi den er så satinblød.

Er det en olie, man er på udkig efter, er den rene hybenkerne-olie fra Trilogy lækker i forlængelse, som ”undertøj” eller ovenpå som barriere eller som natolie.

 

la_pr1_trilogy_pris_199_75ml_af83804c

Fra krop til tå

Ønsker du lækker luksus til kroppen, er srcub en god mulighed som start. Du kan også kombinere en virkelig lækker bodyshampoo som f.eks. Weledas Wild Rose Creamy Body Wash og så en pose økologisk rørsukker. Så har man lækker daglig vask, men kan tilsætte sukker, når man får lyst til peeling. To dele sukker til en del Body Wash. Fra top (krop) til tå.

For mange er det ikke nødvendigt at smøre sig ind efter en scrub, hvor der er olier i. Men har man enten ikke lige ”scrubbet” sig, eller er man måske i stedet til tørscrub med børste eller handske, da er body balms en luksus-lækkerhed til en tør vinterhud. Rudolph Care Acai Body Balm er forkælelse på dåse med Rudolph Cares delikate duftunivers og blødhed.

Balance Me Stellar Balm fås også til ansigt og ikke mindst læber, som f.eks. læbekur. Stellar Balm kan også bruges som neglebåndscreme, til at kramme i håret eller når et forkølelsessår er på vej, hvor man kan bruge den forebyggende hver aften på læberne som maske. May chang, neroli, kokosnøddeolie, mangofrøsmør mm. er nogle af de blødgørende og effektive ingredienser i den opskrift.

Videre til ”tå,” hvor de bløde fødder ikke altid kommer af sig selv. Der findes smukke træfodfile eller lavapimpsten fra Eco Bath til egen eller andres hjemmespa. Hvis man har tid, kan Body Balms bruges på fødder også. De skal bare liiige have lov at trænge ind. Der kan Balance Me’s Stellar Balm også bruges ved revner i hæle eller almindelig pleje.

Der er også blødhed og velbehag til hverdag i fodcremer lavet netop til pleje for bløde fødder, men også til velbehag for de trætte fødder, hvor urter køler, hjælper på blodcirkulationen og blødgør på samme tid – som f.eks. Dr. Hauschkas Hydrating Foot Cream.

weleda-wild-rose-creamy-body-wash-1783709

 

Til vores visitkort – hænderne

Til negle og neglebånd er SpaRituals neglestyrker Protein Boost og Cuticle Cream til neglebånd som skabt til en forkælelsesstund. Proteinboosteren styrker også tynde og skrøbelige negle, selv om man her lige skal huske at tænke i kost, vitaminer og mineraler også.

Neglelak, der ingen lugt har og bare kan pilles af uden neglelakfjerner findes nu: Little Ondine – og ja, uden duft – den er god nok. Flotte holdbare farver, som når du vil have den af igen, bare tager fat i kanten og hiver og neglen er ren og fin igen. I serien findes også overlak, hvor man kan vælge om farven skal skinne eller blive mat.

neglelak

 

Smuk farvelade

Til dem, der holder af mineralfoundations i løs form, kommer vi bare ikke uden om Jane Iredale og Tromborgs. Sunde for huden, lukker ikke porer og smelter smukt sammen med vores egne olier i huden.

Cremede foundations, der er lette, er Laveras silkebløde smørefoundations, Natural Mousse Make-up.

Mere heldækkende og meget velegnet til moden hud eller meget tør hud, er Annemarie Børlinds Anti-aging Make-up Font de Teint i fire farver.

Flere gode veganske mascaras dukker op som Green Peoples Mascara Voluminising Black, Benecos’ eller Laveras Volume Mascara Trend.

Smukke, holdbare pigmenter i flotte farver, der ikke bare forsvinder eller glider af på to sekunder er Nvey Ecos øjenskygger, Inikas mineralske øjenskygger og Jane Iredales smukke farver. Hold også øje med Miild makeup, når I kigger derude, helt nyt og meget lovende kvalitet og lækkerhed.

macrara

 

Øjenbryn skal have opmærksomhed

Alder, sygdom, eller hvis man har været for ivrig med pincetten, kan gøre, at vores øjenbryn er blevet for smalle eller har små huller uden hår. Men brynene skal nu igen være tykke og fyldige og give ansigtet karakter. Så hvad gør vi, hvis de ikke er fyldige? Da har Divaderme Brow Extender et naturligt middel. Med mineralholdigt ler, farve og fibre.

Udover de tre farvenuancer er det også vandfast (rart, at det ikke glider ned ad ansigtet i regnvejr!). Samtidig med, at det ligner bryn, så plejer du de eksisterende hår, og øger væksten – uden at bruge hormonstoffer. Og så er det nemt at påføre. I samme serie er også en serum til bryn og vipper, der ved brug hver dag, øger hårvæksten yderligere.

divaderme_brow_fxii_terra_ash_dkk229

 

Til den skønne mand

The Organic Pharmacy herreserie … Se det er også en lækker sag – både i, hvad den kan præstere på en mands hud og til hans særlige behov. Det er luksus i konsistens, duft og effekt. Moisture Cream eller den lidt lettere Ultra Light Moisure Gel. Og så findes der også Deep Cleansing Face Wash og Shaving Cream i serien, hvor lækkerheden går hele vejen igennem cremen ud i designet til den ikke påtrængende, men tiltrækkende duft.

Ja, man må gerne spise den, den er øko hele vejen igennem, som navnet afslører.

Et mandenavn, der dog dækker over lækkerier til både kvinder og mænd, og fra shampoo og hårpleje til ansigt og kropspleje. I denne omgang med fokus på bodylotions: John Masters Organics Bodylotions. Med Arnica og Rosmarin, som både mænd og kvinder elsker, fordi den dufter så frisk og er fantastisk at smøre på huden efter træning eller en lang dag på arbejde med trætte ben. Arnica varmer og rosmarin øger cirkulationen i huden, så trætte tunge ben bare føles bedre og blød, blød hud.

shaving_creammoisture_cream

 

Smukt lys på julen

Mange af os er blevet bevidste om, at stearinlys ikke er gode for luftvejene. Derfor er det dejligt, der nu findes soja- og rapslys. GMO frie vel at mærke … ellers er vi lige vidt.

I øjeblikket popper grønne kreative firmaer op, som ikke er ligeglade med, hvad vi propper i verdenen af nye produkter.

Firmaet ÅBENLYS er et fremragende eksempel. Alene navnet bærer jo en tanke, og Søren og Steffen har brugt to år på at prøve den helt rette konsistens af med den helt rette gmo-frie soja, med den helt rette væge, i de helt rette beholdere, som i design appellerer til begge køn.

Som lys i glas eller som store fyrfadslys, der kan stå alene og frigive smukt lys. Ikke kun i juletiden.

lys_trykklar

 

Ansigtsmasker i peel off sheets

Findes nu også med økoingredienser, endelig!

ORGAID Organic Sheet Masks. Huden kan ånde under behandlingen, og det fine stof ligger tæt til huden, hvilket gør det nemt at flytte på, samtidig med at serum absorberes dybere ned i huden.

Der er flere typer, men én af dem er Vitamin C Revitalizing Mask. Med økologisk granatæble, hybenkerne, lavendel og timian. Og med hyaluronsyre, peptider og vegetabilsk glycerin. Vegansk certificeret.

Er der serum tilbage i pakken efter brug af masken, kan den bruges som serum under dagcreme. Også rigtig god til mænd.

organik-mask

 

Skøn duft

Dufte – som i økologiske parfumer uden nervegifte – men med skønne naturlige dufte af folk, der har sat sig ind i top-, mellem- og bundnoter:

Her er Weledas parfumer i tre snart fire variationer, hvor Agrumes er citrusfrugter, som i den populære duft, der er i Havtorn håndcreme og bodyshampoo. Fås også i Pomegranate, Wild Rose og inden længe i en fjerde variation – også lige i tide til juletræet.

welvita

 

Design-lækker

Stop the Water. Det er navnet på et mærke, som sætter fokus på vandforbrug og det faktum, at ingen burde have ret til at eje vand, som bør være tilgængeligt for alle.

Derfor støtter de vandprojekter i Tanzania og minder os andre om at bruge vand med omtanke og ikke tage rent vand for givet.

Vi skal lige lukke for hanen, mens vi sæber os ind.

Designet er blevet meget populært hos indretningsarkitekter og ses på hoteller og i restauranter og andre steder, hvor det på én gang stramme og varme design falder i smag.

Dejligt forfriskende er f.eks. også duftene med Cucumber & Lime, med den klare agurkeduft som en dejlig kant på citrusduften.

cucumber-lime-soap

Forrige artikelPina kålado med hvidkål, ananas og kokosmælk

Næste artikelDanmark skal være foregangsland for insektproduktion