Skolestart og fredagsslik – gode råd søges!

Vores dreng på 5 år skal i førskole i år, og kan bogstaver, navn osv. men de er kun fire drenge i klassen, og de tre andre leger sammen og holder ham ude. Dem, han leger med, skal i skole 2021, så vores bekymring går på, om vi skal lade ham vente?

Et andet spørgsmål: Vi spiser sundt herhjemme og varieret og får probiatika, kvalitetsvitaminpille, Biostrath, grønt, frugt, fisk, kød, smoothie, osv. og fredag må man få 5 stk. fredagsslik. Men han har før haft venner hjemme, og de synes, det er underligt, at de ikke må få slik hele tiden. Giver du dine børn slik – og hvad tænker du, der er af alternativer?

Vi er desuden begyndt at udelukke yoghurt og mælk fra vores drengs kost, og siden har han ikke været forkølet. Er det tilfældigt eller kan der være noget om det?

kh Mette

 


 

Jeg forstår godt dine tanker omkring skolestart. Det er vigtigt, at børn trives i skolen for også at kunne lære.

Jeg vil varmt anbefale jer at tage en dialog med de voksne, der passer ham til dagligt nu om, hvordan I sammen kan styrke relationerne mellem de fem drenge. Måske flere legeaftaler hjemme hos jer?

Husk også, at skolens lærere også vil arbejde for et godt klassemiljø. Og at børn i den alder gerne leger sammen også på tværs af kønnene.

Så hvis jeres dreng ellers er klar til førskolen, så kan han måske nemt komme til at kede sig, hvis han ikke kommer afsted. Og I kan som sagt gøre meget for, at også den sociale del bliver god.

En livsstil er et personligt valg. Og ja – andre børn kommer fra familier, der tager andre valg, end dem I har taget. Det er fint for børn at opleve, at vi gør ting forskelligt i forskellige familier, for sådan er verden.

Jeg synes, I skal holde fast i jeres valg og samtidig være åben omkring, at alle tager de valg, der giver bedst mening for dem.

Mine børn får slik om fredagen og til særlige lejligheder. Derudover hygger vi ofte i weekenden med smoothies, sunde pandekager og lign.

Hvis du gerne vil have inspiration til sundt guf, så vil jeg anbefale e-bogen ‘Hyggegodt’ fra Anette Harbech Olesen:

Hygge Godt — Fredagsslik med god samvittighed

Mælkeprodukter virker slimdannende hos en del mennesker. Så det kan sagtens hænge sammen, at I oplever mindre snot ved at nedsætte mængden af mejeriprodukter i kosten.

Husk at sørge for, at han er dækket ind med kalk/magnesium, hvis han ikke får mælkeprodukter. Det kan evt. gøres med en tyggetablet som Calcium Kids.

De bedste hilsner

Anette Straadt, sundhedsplejerske

Skriv din mening - ikke til spørgsmål, send dem gennem brevkassen i stedet.

Skriv et svar

Husk at krydse af her!Denne anordning er desværre nødvendig, da vores inbox ellers oversvømmes af spam-mails, afsendt automatisk fra såkaldte mailrobotter.

*