Skøn

Skønne gaver til alle!

2. december 2013

Til moster Oda, til veninden, til manden, til datteren, til mor og far og måske en lille én ind til mig selv? Til kalendergaven, fra nissen eller bare fordi! Vi har set skønne plejende gavemuligheder.

Det kan gøres nærmest gratis, billigt og der opefter. Fra små søde gaver som en læbepomade i en sjov dåse til ”bare-for-lækker-cremer” til ansigt og krop. Der er et overflødighedshorn af muligheder inden for skønhed og pleje. Lad os starte ud med de gaver, vi kan lave selv:

Er du overskudsramt, eller synes du, det er sjovt og afstressende at lave gaver selv, er ikke mindst www.urtegaarden.dk et spændende sted at besøge. Gode idéer og opskrifter at hente, og du kan handle ingredienser dér direkte – eller i din nærmeste helsekostbutik. Her er blot ét eksempel blandt mange:


Bodyscrub med salt

150 g bade- og peelingsalt ØKO

75-100 ml. tidselolie ØKO (afhænger af den ønskede konsistens)

1 ml E-vitamin

20-30 dråber æterisk olie eller duftolie

Bade- og peelingssalt afvejes i en skål. Tidselolie og E-vitamin tilsættes og røres godt sammen og derefter tilsættes den æteriske olie. Til sidst hælder du den i en klar krukke og sætter evt. en smuk etiket på eller binder bånd om. Holdbarheden på denne bodyscrub er 1 år, når den opbevares køligt.


Gaven til manden, vennen, sønnen

 I butikkerne vrimler det også med nyheder og søde, sjove og lækre ting. Hvis vi for en gangs skyld starter med herrerne først, har der aldrig været så meget at vælge i mellem som nu!

Rene parfumer fra Maroma Mens Parfume med dufte som Citrus/Frankincense, Lavendel/Cedertræ eller Tonka/Vetyver. De dufter utrolig dejligt lige fra maskulint til mere unisex, ser lækre ud og koster kr. 149,-.

John Masters har en 2-in-1 Wash and Foam til mænd. Renseskummet er til hele ansigtet, men kan også bruges til barberskum pga. den blide cremede konsistens, og den efterlader huden ren og forfrisket. Frisk, men ikke dominerende duft. Kr. 278,-.

Logonas herreserie er både i sit udtryk og i sin duft maskulin. Især deres Man Deo Spray til kr. 119,- og deres Man Shampoo & Showergel kr. 99,- er faktisk værd at skrive hjem om!

Flere mænd går efter Weledas herreprodukter, ikke mindst efter de har introduceret deres lidt federe ansigtscreme, der er god til udendørsaktiviteter og sport. Weledas Intensive Cream Men til kr. 145,- . Flere mænd har fået en forståelse for, at når huden i ansigtet strammer eller er lidt irriteret, så hjælper det at komme en creme på.


Hvad med veninden og værtinden?

Måske er du på en lille gave til veninden eller har brug for en lille sjov værtindegave indenfor kategorien økolækker. Figs & Rouges har læbepomader i de fineste søde dåser, eller EOS’s læbepomader i deres smarte æggeformede beholdere.

Et spændende produkt er også Konjac Sponges. Disse ansigtsrensende svampe er lavet af japanske pulveriserede kartoffelrødder blandet med fransk ler. De findes tilpasset de forskellige hudtyper. Under vandhanen med den, og så kan man rense sit ansigt morgen og aften med en let eksfolierende effekt, mens leret giver en klar og frisk fornemmelse. Man kommer bare sin favorit skintonic og dagcreme på bagefter. Ca. tre måneder holder svampen, og så kan den smuldres og komposteres i potteplanter eller haven. Kr. 99,-.

Massagelys fra Designer Mudder – f.eks. Orange Blossom Orli – spreder dejlig duft og hygge i rummet. Man tænder lyset og hælder olien på kroppen og kan få fornøjelsen af duften og behandlingen og effekten på kroppen. Findes i flere udgaver i de fineste dåser til kr. 129,-. Karmameju har også duftlys, der kan bruges som kropsolier. Smuk emballage, skønne dufte og med sojaolie, der hverken ryger, når den bruges som aromalys eller brænder huden som kropsolie.

 

Masker, masser af masker

Ah, de gode masker – ansigtsmasker, som kan give friskhed og glød til træt vinterhud! Ler, især fransk ler er gode i masker. Mineralholdig fransk ler som i Cattiers Masque Argile Rose – rosa lermaske. Nu også med aloe vera. Denne maske har i Frankrig vundet Bedst i Test og netop pga. lerets indhold af mikronæringsstoffer tilfører den både næring til huden, fjerner affaldsstoffer og blødgør. Den kan være til glæde for alle alderstrin og er særdeles god til sart hud. Kr. 79,-.

Pukka, der også laver de lækre teer og er baseret på Ayervedisk tankegang, har også en hel serie af ansigts-og kropsprodukter. Deres ansigtsmaske Nourishing Brigthener er yderst effektiv til at friske ansigtshuden op, hvis man kun har et øjeblik. Med blåblær og mandel, amla og gotu kola. 1 tsk. af pulveret blandes med Pukkas Gentle Cleanser eller bare med vand, masseres blidt ind i ansigtet og skylles af med det samme. Frisker hud og glød op på få minutter til kr. 132,-.

Klassikeren Anne Marie Børlinds LL Regeneration Moisturizing Cream Mask er en gave til den modne hud. Lægges på hele ansigtet og hals om aftenen og sidder i 10-15 minutter, hvorefter den overskydende creme smøres godt ind i huden.

Giv en omgang blød hud

Ja, blød hud kan vi også godt lide. Zinobel Organic Boost Body Oil er som deres andre produkter kvalitets økologiske ingredienser, som effektivt nærer og gør huden blød – uden pjat. Med granatæble, arganolie, hybenkerneolie og macademiaolie til kr. 229,-.

Har du forinden peelet din hud, er effekten om muligt endnu bedre. Peel gerne på tør hud med hamphandsker, som er godt for blodcirkulationen, til at udrense affaldsstoffer fra bindevævet og til at fjerne døde hudceller. F.eks. fra Sæbeværkstedet til kr. 75,-.

Blandt bodylotions – også til den sarte hud – er Avivir Aloe Vera Bodylotions virkelig gode fra kr. 115,-. Dr. Hauschkas body lotions er lette og trænger nemt ind. Med dufte efter smag fra frisk lemon til blid lavendel med sandeltræ til kr. 199,- .

I den mere eksklusive ende er Jurliques Rose Body Cream en fantastisk lækker vintercreme, da den er federe end lotions og dufter af de skønneste, klare engelske roser til kr. 230,-.

 

Naturlige parfumer uden nervegift

Den fine, fine Rose Duft Stick fra Jurlique er årets duftnyhed. Så let og delikat og til kr. 180,- . En stick man kan rulle på håndled, hals og tindinger med blid roseduft.

Florascents Parfumer er blandet af fransk parfumeur, hvor der er vægtet såvel bund, top og mellemnoter i duftene, som har betydning for helhedsopfattelsen af dufte – vel at mærke uden syntesiske ingredienser til kr. 460,-. Fås nu også med aromaterapeutisk virkning til kr. 149,- med navne som Never Sleepless, Power Up, Headache Master m.fl. Sprayes på kroppen eller ud i rummet.

I samme liga er Honoré des Prés parfumer. Olivia Giacobetti har skabt denne moderne økologiske parfumeserie, der stimulerer vores duftcentre og humør. Hun har også kréeret for Guerlain og Agnes B.

Det kan være svært at finde den perfekte duft til en anden. Men man kan lægge en duftprøve ved eller forære parfumen som et forslag, så modtageren kan gå ind i butikken og dufte sig frem efter sin egen personlige præference.

 

Sæt farver på

Mod på lidt nyt, lækkert makeup? Organiqs flydende foundation er så blid og dækker rigtig pænt og blander sig med ens egen pigment. Den er så fin som smuk base. Egentlig kan det være nok at kombinere med f.eks. en mascara som Mirenesse og smukke røde eller pink læber med Benecos læbestift i Just Red eller Hot Pink. Den nye Gren Peoples Mascara er i øvrigt super smuk på og nem at lægge.

Zaos makeup har udover de smukke farver også de smukkeste etuier af bambus, der er miljøvenligt og CO2 negativt. Hele makeup-serien er lækker, men ikke mindst concealeren til under øjne eller dækning af urenheder er lækker og kommer i en fin lille bomuldspose, som beskytter den til kr. 175,-. Bronzeren fra Zao giver den fineste fornemmelse af solstrejf og giver glød til vinterhuden til kr. 265,-.

Anne Marie Børlinds Eyebrow Crayons er så gode til at farve hullede øjenbryn op med og forme. Det kan gøre meget for et ansigt til kr. 100,-.

Håber du har fået inspiration til at forkæle dine nærmeste med lækker pleje, og måske fik du også et par idéer til din egen ønskeliste?

 

 

Kalendergaver?

Du kan plukke fra alle kategorier, så det kan passe til ethvert budget og til enhver smag – og mon ikke der er noget teenageren også ville elske? Alt sammen med fokus i det grønne og rene. Det er kun at stikke hovedet ind i din nærmeste helsekostbutik og lade dig inspirere.

 

Forrige artikelD-vitamin er livets vitamin!

Næste artikelFrygt ikke kanelen i julen