Skøn

Leg med farverne!

Men har du også betænkeligheder, når du åbner for neglelakflasken, og en hel kemifabrik stiger op i næsen på dig?

27. juli 2014

Bare fødder i sandalerne og sommerfester – der er lagt op til sjov med farver på neglene! Men har du også betænkeligheder, når du åbner for neglelakflasken, og en hel kemifabrik stiger op i næsen på dig? Heldigvis er udvalget i dag blevet langt større…

Til alle os, der gerne vil undgå giftige ingredienser – og selvfølgelig til børn og gravide. Der er flere mærker af neglelak, du trygt kan bruge. Og de er bestemt ikke kedelige af den grund. Faktisk er det helt vildt, hvor mange smukke farver der er i øjeblikket.

Både til de, der går klassisk og til de, der lader sig inspirere af runways eller avantgarde. Eksempelvis forlyder det, at efter en lang periode med Nude-farver er det den blå farve, der er klassisk. Nude fås stadig, med og uden shimmer. Pastelfarverne er ligeså super lækre. Til sommeren og til sommerfesterne i sandaler er de virkelig smukke. Neonfarverne kan live enhver prinsessefod op. Shimmer-neglelakker, der glitrer, er ikke længere kiksede, men kan være elegante selv til den mere klassiske stil.

NailArt er også helt oppe i øjeblikket, så det, der længe har være ”tacky,” er nu helt oppe i tiden. Dog er NailArt på tæerne ikke så set, og ligesom man kan have forskellige farver på hænder og fødder, kan man vælge at have én farve på fødderne og NailArt på hænderne.

Franske negle – nu i farver

Franske negles kendetegn har været transparente overflader med ekstra hvide spidser – det eksisterer stadig, men lige nu ser man lige så meget, at det er med to helt andre farver. F.eks. to toner af blå eller to toner af rød eller rosa. Måske så du Ida Corr på den blå løber til årets Melodi Grand Prix, hvor hun luftede nogle ret flotte negle i rødt med gule spidser. Så til sommeren og til sommerens fester er der mange sjove muligheder alt efter, hvad der passer til dit humør eller tøj.

Til gengæld er der helt andre ting at se efter, hvis du interesserer dig for at finde de mest naturlige produkter…


Kropsvenlige neglelakker

Hvad er det, der gør øko- og kropsvenlige negleprodukter særlige? Det er både det, de IKKE indeholder, og det, de indeholder. Kendetegnende er det, at de generelt ikke indeholder toloulene, DBP, ftalater og formaldehyd. Igen gevinst for både krop og miljø.

Det gælder SpaRitual, Kure Bazar, China Glaze, Zao, Benecos, Précision, Scotch Naturals og Honey Bee Garden. De sidste to er vandbaserede og duftfri, og Scotch Naturals har bl.a. en børnelinje i glade farver.

Når brands begynder at tænke i renhed, følger som regel også en bevidsthed om, hvor miljøvenlig emballagen og produktionen er.

Naturlig neglepleje

Tag nu f.eks. det franske mærke Kure Bazar. Neglelak lavet på træmasse, hvede, bomuld, kartofler og majs… og uden de ovennævnte giftstoffer. Ligesom makeup og mode langsomt, men sikkert, tager økologi, renhed og bæredygtighed mere og mere ind, har Kure Bazar gentagne gange været set på de parisiske runways. Kure Bazar introducerer snart en håndmaske og en fodmaske, der ligger en endnu pænere grund for smukke negle.

SpaRituals Vegan Collection indeholder ligeledes hånd/neglebad, neglebåndspleje og produkter til såvel tynde som rillede negle, der kan få selv de mest aktive havehænder til at blive bløde og klar til fest.

Smukke sommernegle

Husk underlakken

Husk altid at lægge en underlak under de farvede lakker, for neglelakken kan være nok så ren, men alligevel misfarve neglene, så de får et kedeligt gulligt skær, når du renser den af. Det undgår du ved brug af underlak. Overlak kan give et smukt sidste finish, men du kan prøve dig frem til det udtryk, du bedst kan lide.

Påføring af lak

Negle består af hornceller og keratin og er i deres sammensætning ikke så meget anderledes end hårets opbygning. For at holde negle sunde, når du bruger lak, er det vigtigt, at du ikke lægger lakken på helt ned til neglbåndet, men lige en millimeter eller to fra.

Neglebåndene skal holdes smidige med f.eks. olier eller særlig neglepleje, det sørger for, at negle kan vokse sunde og se stærke ud. Skub altid neglebåndene ned, så de ikke vokser op ad neglen, men flot indrammer.

Samtidig med, at kroppen har de vitaminer og mineraler, der skal til, er især B-vitaminer og Silicium gode for neglene. Ved særlige behov kan du supplere multivitamin-pillen med Nail Strong fra New Nordic, Solarays Silica og Berthelsens Silica Extra. Når neglene skal files, er de allerbedste file glasfile, som minimerer risikoen for, at neglene flosser. Fil altid kun i én retning.

 

Korte eller lange negle?

Korte negle er utroligt flotte med farve på, franske negle kræver lidt mere længde, men lige nu er der dømt mere fri leg end nogensinde, så kig rundt og se hvad der findes af flotte farver.

 

Rillede eller tynde negle?

Styrk indefra med vitaminer og mineraler. Hos nogle med meget rillede negle skal man lige være opmærksom på, om blodtrykket er lidt for lavt, så der ikke kommer næring nok ud i hele kroppen. Her kan neglene være en god sladderhank. Udefra er SpaRituals Protein Boost helt unik til meget tynde og rillede negle.

Forrige artikelLær at mestre lykken

Næste artikelJordbærmarmelade med mynte