Skøn

Er du træt? Også i huden?

10. februar 2014

Hvis du bliver forskrækket over synet i spejlet sådan en januar morgen, så fat mod! Der er meget, du kan gøre for at friske ansigtet og huden op. Mørke rande under øjnene fortæller en historie, som du hellere må høre efter. Lær at oversætte vinterhudens historier og omsætte dem til den rette pleje.

Træthed, mørke rande og gusten hud kan man i princippet have året rundt, men om vinteren er der ikke lige solgløden til at kamouflere. Råt for usødet kan man i spejlet blive konfronteret med, hvordan man i virkeligheden har det. Om der har været for meget fart på, for lidt søvn, for mange bekymringer eller bare for meget fest.

At tænke holistisk og se helheden er også smart i forhold til, hvad der møder én i et spejl. Dit indre giver besked.

Kinesisk ansigtszone inddeling

Lad os netop starte med de mørke rander, som så mange af os genkender. Ifølge kineserne kan man dele ansigtszonerne ind efter organerne – og dermed se, hvilke organer, der er belastet, og hvor du skal sætte ind.

De hyppigst hudproblemer i ansigtet:

Mørke rander under øjnene: Området tilhører nyrerne, og derfor kan man støtte nyrernes evne til at udrense med f.eks. en te som Vogels Solidago te. Den består af røllike og gyldenris, der begge er kendte urter til nyrestøtte. Søvn er ofte det vigtigste her, men hvis det drejer sig om længere tids belastning, skal der noget mere til. Udefra kan du hjælpe med med øjengel. De er især gode til at drænere de mørke rande, men også til poser under øjnene. De hjælper mikrocirkulationen i huden til at fjerne affaldsstofferne.

Uren hud på hage og hals: Det klassiske område for kvinder, der vedbliver med at få hormonelle urenheder.  Alt efter hvor udtalt symptomerne er, findes der urter og kosttilskud, der kan balancere. Ikke mindst olier med de gode fedtsyrer er utroligt vigtige. De holder cellemembraner smidige og er med til at holde huden blød, men de er også med til at bære hormonerne rundt i kroppen. Vælg gerne en olie, der også har sortkommen i, som Oil of Life til kvinder eller Maybritt Krewalds olie W (Women). Udefra er de bedste reparerende olier af hybenkerne eller cremer med morgenfrue, der kan pleje og hele.

Pande: Tarmene! slår du ud dér, kan det være værd at kigge på, hvordan du omsætter din mad, og hvad du spiser. Huden er vores største udrensningsorgan, og der kan kroppen lide at deponere det, den ikke kan komme af med. Se på om kosten trænger til justering og dernæst, om du kan optage din næring, En del mennesker har ikke nok mavesyre i forhold til det, de indtager, og mange glemmer at tygge maden ordentligt. Det kan betale sig at understøtte fordøjelsen med Vita Biosa, der også har de gode mælkesyrebakterier eller anden lignende støtte. Udefra kan du igen bruge hybenkerneolie og morgenfruecremer, indtil der er genetableret balance.

Kinder og næse: Her kan være lette tilfælde af irritationer og svampelignende tilstande, der kan skabe rødme og kløe. Der skal du generelt tænke over, om der indefra er andre ting, der peger i samme retning. Har du kløe og irritation eller svamp andre steder? Spilanthes er et virkesomt middel. Både som tinktur fra Vogel, der kan bruges til hele kroppen, men Spilanthes er også i Jurliques Viola creme, der generelt er en rigtig god creme til genopretning af irriteret hud og kan være en god dagcreme i en periode til at genskabe balance. Også ved eksem.  Kinderne er også organernes repræsentant for lunger og luftveje, så er der urenheder her, så tænk over om der er gener fra luftvejene ellers. Astma, ekstra slimdannelse osv.

Naturligvis skal man ved mere alvorlige hudtilstande gå til eksperter som kosmetologer, hudlæger og behandlere.

Hurtig glød til træt hud

Konjac Svampene er interessante ved, at de pulveriserede kartoffelrødder er bagt sammen med forskellige franske lertyper, der netop både renser og tilfører næring til huden. Morgen og aften under lunt vand med svampen, brug den i ansigtet, skyld den og hæng den op til tørre til næste gang, så den ikke rådner.

Her kommer man med meget enkle midler allerede langt. De holder ca. 3 mdr. og så kan man bare smuldre dem og lægge dem ved sine potteplanter og kompostere.

Serum og olier kan gøre en stor forskel. Vælg dem med mange antioxidanter, der hjælper hudens kollagenproduktion, øger blodgennemstrømningen og ilt til huden, som giver huden et mere levende og strålende udseende.

Makeup og tryllestøv mod mørke rande

Hvis du savner en tryllestav til, når du skal se bedre ud i en fart, så kan få simple midler gøre en stor forskel. Mærker som UNE og Jane Iredale har nogle virkningsfulde cremer, der netop kan bruges til at give liv til en træt og livløs hud, ikke mindst hvis du har brug for at se frisk ud NU. Cremer, der er lilla- eller ferskenfarvet (Ja, du læste rigtigt) er komplementær-farver og kan gøre en forskel. Også til en ældre, og meget ældre hud, kan de give udtryk af liv i huden. F.eks. UNE’s Healthy Glow Powder. Vil man flere ting på én gang så kig også efter BB- og CC-cremerne.

Ægte trylleri er solskinspudder. Det er det nemmeste og mest glødfrembringende til selv den mest trængende vinterhud. Kom lidt på fingre eller børste. Stryg med let hånd over kinder, næseben, pande og hage. Dér, hvor solen ville ramme og giv glød. Hvis du vælger dem med lidt mica i, der glitrer, skal man ikke blive bange for at ligne en diskokugle fra 80’erne. De smelter på huden og virker i stedet lysreflekterende, der får huden til at se mere levende ud. ZAO, Inika, Jane Iredale og Benecos har nogle virkelig fine varianter.

 

Fem gode olier, der giver liv og glød

 • Green People – Cell Enrich Facial Oil (Hybenolie, Perilla, Solbærolie, Kæmpenatlysolie, Granatæble)
 • Trilogy – Rosehip Oil Antioxidant+ (Hybenkerneolie, Lycopene)
 • Jurlique – Herbal Recovery Antioxidant Face Oil (Grapeseed Oil, Avocado Oil, Squalane mm.)
 • Pukka – Firming Face Oil (Ayurvediske urter, Hybenkerneolie, Arnica, Neroli mm.)
 • Bio2You – Omega 3-6 Serum (Havtorn, Macademiaolie, Hybenkerneolie, Hjulkroneolie, Avocadoolie mm.

 

 

 

BB- og CC-Cremer

Netop som vi har lært om BB-cremerne (Beauty Balms), så kommer CC (Color and Correct). Såvel Lavera, som Anne Marie Børlind og flere andre har nogle, hvor man netop får farve, samtidig med de kan flere andre ting på samme tid. F.eks. med antioxidanter/vitaminer til huden, sammen med farve til glød, sammen med fugt. Ofte kan de bruges alene eller oven på din favoritolie, serum eller creme.

 

  Massér din olie ind og giv glød – AyurVedisk selvmassage

 • Hæld 3 dråber af din olie i din venstre hånd og dyp højre hånds fingre i.
 • Massér det midterste af din pande ved at lave 7 cirkler med uret med din venstre håndflade.
 • Spred olien fra din højre hånds fingre rundt omkring dine øjne og tryk let omkring begge øjne med dine fingre og fordel til sidst resten af olien i ansigtet til resten af massagen.
 • Hæld yderligere 3 dråber på fingrene.
 • Placer dine fingerspidser mellem dine øjne og fortsæt ud langs øjenbrynene, mens du strækker huden. Til tindingen og ud til øreflipperne. Gentag 7 gange
 • Læg pegefingrene langs næsens side med neglene opad og træk i huden langs begge sider udover kindbenene op til tindingen. Gentag 7 gange.
 • Placer dine pege- og langefingre oppe over overlæben og stræk huden ud til begge sider, hele vejen til ørerne. Gentag 7 gange.
 • Gør det samme under underlæben, hvor du følger kæben op til ørerne. Gentag 7 gange.
 • Hæld 3 dråber i hænderne og masser dine kinder med begge hænder, hvor du tegner 7 cirkler fra din mund og til kindbenene, ned til ørerne og kæberne.
 • Til slut placer begge håndflader under din hage og masser dit ansigt opad mod panden og træk huden til siderne hele vejen op til ørerne. Gentag 3 gange.
 • Luk øjnene og nyd et minuts stilhed og klarhed.

Forrige artikelTrænger du til ny energi?

Næste artikelÆgteskab gør mænd fede

Bliv medlem af Naturli+
helt gratis

 

Få tips og hacks til et lykkeligt liv med naturlig sundhed.

Velkommen du er nu tilmeldt Naturli+ klubben.