Skøn

Ansigtsløft uden kirurgi

9. marts 2014

Skønhedsbehandlinger er blevet ganske almindelige, men at lægge sig under kniven er ikke for alle – og naturligt er det næppe. Men selvom du ikke synes, at kniv eller kemi lyder rart eller ser godt ud, så kan du alligevel gøre noget, hvis ansigtet er blevet lige slapt eller træt nok.

97 muskler… så mange har vi i ansigtet. Og de er ret aktive – de fleste af dem det meste af tiden.

Hvem kender ikke til kæbespændinger i forbindelse med travle eller anstrengende tider? Eller til de linjer, der kan sætte sig mellem øjnene og omkring dem for den sags skyld? Nogle kan også have tendens til, at mundvigene trækker nedad, eller der sætter sig lodrette linjer omkring munden enten pga. mange års rygning og den bevægelse, det omfatter at holde fat i cigaretten. Det samme kan dog komme af østrogentab.

Derudover oplever mange med tiden, at selve huden kan blive ”løs” af flere grunde. Og så er der den klassiske rygerhud, der virker grå og livløs pga. manglende ilt og blod til cellerne i huden. Men det kan der gøres noget ved – også uden kniv og giftig kemi.


A.L.T. ansigtsmassage

A.L.T. står for AnsigtsLøftningsTeknik, som er massage uden kirurgi, der også kan bruges til at få stress og spændinger ud af musklerne og bindevævet i ansigtet.

Operationer og indsprøjtninger i ansigtet med kemiske blandinger er seriøse indgreb, der ikke er særligt naturlige og samtidig kan have unaturligt lammende effekt på musklerne. Det kan se pænt og glat ud – bevares – men faktisk er der studier, der viser, at den nonverbale kommunikation med andre forringes, når visse af ansigtsmusklerne er lammede. Når vi kommunikerer, taler vi som bekendt både med ord og gestikulering, men også med ansigtsudtryk og bevægelse. Så vi kan risikere at blive misforstået, hvis vores ansigtsudtryk ikke afspejler det, vi mener eller siger.

I en A.L.T. behandling arbejdes der med samtlige 97 muskler i ansigtet, hovedbund, hals og nakke. Selve det, der sker i huden, er, at man stimulerer hudens midterste lag med tryk, der påvirker de mange nerveender, der ligger der, og som øger blodtilførslen til cellerne. Det medfører en udrensning, en afslapning af huden, en øget vitalisering, friskere og glattere udseende hud. Også hængende øjne, spændte øjne og kæber bliver både synligt og mærkbart afspændt og udglattet.

For det bedste resultat, hvor man rigtig har mulighed for at komme i dybden hele ansigtet rundt, anbefales et behandlingsforløb på seks behandlinger.

A.L.T. er en udløber af kranio sakral terapien, og der undervises i massagen på Stanley Rosenberg Instituttet i Silkeborg og København.

Kosmetisk akupunktur

På linje med A.L.T. er kosmetisk ansigts-akupunktur uhyre effektivt. Det har jeg så prøvet på eget ansigt. Quick fix med langtidsvirkning. Selv hvis man ikke er pjattet med nåle er dette værd at prøve, igen fordi resultatet og afspændingen er det hele værd. Det er synligt, men kan også mærkes langt dybere, fordi der også her arbejdes dybt med afspænding og med øget blodgennemstrømning til cellerne. Det bringer næring til cellerne og affaldsstoffer fjernes.

Er huden generelt blevet lidt løs, og vil du gerne se et længerevarende resultat, skulle jeg hilse og sige, at kosmetisk akupunktur også er meget effektivt til det. Jeg var i Sofia Stenslands kyndige hænder i den århusianske klinik Brightflow. Hun arbejder holistisk, og resultatet var synligt med det samme, men med langtidseffekt. Det hjalp både på glød og kulør, men uventet var den opstrammende effekt på området omkring kinder og hage – linjerne her og op til øjnene. På samme tid som akupunkturen virker kosmetisk, så har den altså også den regulerende effekt på det indre via akupunkturmeridianerne.

Bindevævsmassage med sugekopper

Denne behandling foregår med sugekopper og kan laves ved en behandler eller ved egen behandling derhjemme.

Til egenbehandling derhjemme skal man bare bruge en god olie, f.eks. hybenkerne, argan – eller mandelolie og en sugekop.  Og så gerne alliere sig med Susanne Jonassens bog om ‘Udrensning og Forvandling’ for at se fremgangsmåden. I bogen finder du også en grundig gennemgang af hele kroppens bindevæv, og forklaring om hvordan man fjerner affaldsstoffer, cellulite og spændinger med sugekopper og hvilken kost, der kan understøtte dette.

Sugekopper findes i flere størrelser, men det er den mindste, der er brug for til ansigtet, for ikke at lave blå mærker. Man skal undlade at lave hjemmebehandlingen, hvis man har karsprængninger, da disse kan blive forværret. Men tilfælles med A.L.T. behandlingen og kosmetisk akupunktur forøges blodgennemstrømningen i ansigtet og bindevævet renses og styrkes, og man får et generelt mere vitalt udseende og glød.

Generelt for alle kan man understøtte det stærke og vitale bindevæv ved at være opmærksom på syre-base-balancen i kroppen. Det kan du læse mere om i Susanne Jonassens bog samt mange af Lene Hanssons bøger eller på www.kropsinstituttet.dk/syre-base-balancen.html.

 

Hvad gør kosmetisk akupunktur? 

 • Øger blodgennemstrømningen i ansigtet
 • Forsinker ældningsprocessen
 • Tætner porer i huden
 • Løfter øjenlåg og hængende mundvige
 • Afspænder øjne så de bliver mere klare 
 • Reducerer og forebygger dobbelthager
 • Fjerner hævelser og poser under øjnene
 • Forstærker bindevævet i ansigtet
 • Fjerner blokeringer i akupunkturmeridianerne
 • Virker udrensende
 • Gør ansigtet elastisk, naturligt og mere levende

Forrige artikelKolesterol og fedt i maden giver IKKE galdesten

Næste artikelPlanter mod kræft: Hæld malurt i bægret!

Bliv medlem af Naturli+
helt gratis

 

Få tips og hacks til et lykkeligt liv med naturlig sundhed.

Velkommen du er nu tilmeldt Naturli+ klubben.