Nyheder

Smukkere med tiden?

8. december 2014

Det, vi kaster vores energi efter, er som regel også det, der lykkes! Så hvordan kan vi forvente, at huden ser bragende ung ud, når plejen af den skal overstås på fem minutter? Vi ser på optimal pleje og tips til den store kur.

Vi har travlt! Der er så mange ting, vi skal, men også mange ting vi har lyst til. Det er der intet forgjort i – det er dejligt at bruge sig selv og blive stimuleret. Men ind i mellem kan man nærmest blive overstimuleret og trænge til en pause. Som vi godt ved, skal der være balance mellem præstation og restitution.

Det kan være dejligt at sætte sig med en bog, men hvis man har kørt længe i højt tempo, kan det være svært at finde roen i kroppen til at sætte sig. Da kan en af vejene ind i ro og afslapning være at trække stikket ud og lave en selvforkælelsesdag. Ud over hvad det kan gøre ved din skønhed og pleje, så kan selve udførelsen blive en afstressende og meditativ oplevelse, der både kan ses og mærkes.

Ude contra hjemme

Sådan en dag kan foregå ude i byen på et af de lækre spa-steder. Men du kan også vælge at skabe samme stemning og trække forkælelsen i nærværende, uforstyrret langdrag i dit eget hjem.

Start dagen med en sundheds-og skønhedssmoothie. Tilsæt Pukkas Vitalise eller Greens by High on Life. Ikke mindst chlorellaen har en hudklarende effekt, og C-vitaminerne styrker også udrensning, bindevæv og collagenet i huden. (Har du et teenagebarn med uren hud, er disse også rigtig gode). Tilsæt også Oil of Life Beauty, der bla. indeholder Maringa-olie og med sin unikke sammensætning er skønhed indenfra.

Streaming-services som Spotify har musik i uendelighed til at skabe stemning eller sæt din egen yndlings afslapningsmusik på. Jeg elsker selv at lytte til Bach, men også mange af de mere meditative, som Deuter, Jan Cleaude Fanette og andre.

Tænd duftlys, der med deres aromatiske dufte også bærer en ind i den afslappede stemning. De findes bl.a. i raps- og soya-udgaver (også gmo-frie) som Soy-Lites, By Ransborg og Karmamejus. Udover den naturlige og skønne duft vil lyset smelte og blive til den dejligste bløde og blide kropsolie.

Blødhed fra top til tå

Start med at strække dig i hele kroppen, tag tre dybe indåndinger der får blodet rundt i kroppen og smil. Som Carsten Vagn-Hansen siger (frit fortolket af undertegnede): Uanset om du er i smilehumør eller ej, vil smilet sende lykkestoffer til din hjerne. Du kan gøre alt det følgende eller lade dig inspirere til dit eget program:

Skrub hele kroppen

Sætter gang i blodcirkulation, hjælper udrensning af affaldsstoffer og fjerner døde hudceller, så huden bliver blød og bedre kan optage creme og olie udefra. Brug en hamphandske, en børste eller en lækker bodyscrub. Skrub altid mod hjertet og i cirkulære bevægelser.

Hvis du er til at barbere ben og andre bløde områder, findes der milde shaving-cremer som Avivirs Aloe Vera Woman’s Shave. Selvom de også har en lotion til efter barberingen, oplever jeg, at selve shaven er så blid og med aloe veraens egenskaber, at det ikke er nødvendigt, men har man ekstra sart hud, er det en mulighed.

Blødheden kan også komme fra hjemmevoks, hvor Acorelles milde hårfjerningsprodukter er skønne. Husk at huden skal være helt tør, når de bruges, og at stripsene kan vaskes og genbruges.

Afslapning med virkning

Sæt fødderne i fodbad, gerne tilsat ½ kop Epsom salt. Afslappende og udrensende. Lav din yndlingste og gerne nogle stykker mørk chokolade mindst 70% måske sammen med nogle mandler og frosne blåbær som snack.

Inden du sætter dig for godt til rette, kan du påføre pleje, der kan sidde og virke, mens du slapper af:

Ansigtsmaske som f.eks. Cattiers med fransk ler, der er super nærende.

Du kan også lade en hårmaske sidde og virke. Prøv evt. med en olie som Baobab, Argan eller Riscinus eller Cattiers Shea Smør. Er håret tørt og måske udpint efter meget afblegning eller farvning, er Phytos Karité Hair Mask unik, fordi den tilbagefører keratin til håret.

Mens du sidder med fødderne i dejligt fodbad, kan du måske finde roen til dit yndlingsmagasin eller sidde med en dejlig øjenmaske som Eye Solace fra Dr.Hauschka – fantastisk uundværlig evergreen!

Vask og smør

Efter al den rens og stimulering er det tid til at vaske, skylle og tørre. Afsluttende blød, smuk og velduftende finish til krop og ansigt. Vælg din yndlingsolie eller creme til kroppen. Hvis du har haft Soy-Lites eller Karmamejus duftlys tændt, skulle de nu være så flydende, at du kan smøre dig ind i den lækre, lune olie.

Til den modne hud er Dr.Hauschkas Moor Lavender Oil virkelig lækker. Er du mere til creme, er Weledas nye Kæmpenatlys Body Lotion superlækker. Der venter en Kæmpenatlys-ansigtsserie lige om hjørnet fra Weleda både til den modne, men også sarte hud.

Det afsluttende

Hænderne, vores visitkort, har godt af pleje. Sunde negle kræver sunde neglebånd, og at smøre hænder og neglebånd ind i Zinobel Organic Boosts Rescue Hand Cream er fugtgivende, men også antiage pga. hvid pil, hybenkerne, macadamia og gulerod.

Til afsluttende ansigtspleje kan jeg anbefale Baobab-olie rent eller tilsat som en dråbe til din egen ansigtscreme. Også til hverdag. Udover E- og A-vitamin har den også – som den eneste – D-vitamin i sig. Udover at nære hud og krop passer den på hudens aldring overfor sollys.

Skøn, blød, velplejet og afslappet skulle gerne være resultatet efter en dag som denne.

Som kysset af solen

– er denne unikke solskinspudder fra Dr. Hauschka. Særlig smuk fordi æsken er dekoreret af Berlin-kunstneren Tina Berning. Den ligger i et fint stofetui med børste. Nærmest det eneste man behøver have med til dagen sammen med sin lipbalm eller lipgloss.

 

Baobab Oil fra EcoProducts

Olien adskiller sig fra andre olier ved sit højere indhold af omega 3, 6, og 9 fedtsyrer, der afhjælper tør hud og lindrer hudproblemer som solskader og kløe. Derudover store mængder A-, D-, E- og F-vitamin, der aktiverer cellefornyelse, som har en antiaging effekt på huden. Koldpresset og økologisk.

Det afrikanske Baobab-træ kan blive flere tusinde år gammelt, men frugterne kan først høstes efter 30 år. Derfor sørger Ecoproducts for at plante nye træer, så høsten er sikret til fremtidige generationer.

 

Greens by High on Life

Økologiske græssorter som hvedegræs, byggræs, lucernespirer, chlorrela, spirulina, kamutgræs og brændenælder. Da det er nænsomt frysetørret saft af økolgiske ingredienser, er denne grønne pulver meget næringsrig og lige til at blande op med vand eller i din juice eller smoothie.

 

Idé til program

Skrub huden

Voks eller barber uønsket hår

Læg ansigtsmaske

Prøv en øjenmaske

Evt. en hårmaske

Brug cremer og/eller kropsolier

Forkæl hænder og fødder

Forrige artikelBønnepasta med tomatsauce og pesto

Næste artikelAllergi over for andre?

Bliv medlem af Naturli+
helt gratis

 

Få tips og hacks til et lykkeligt liv med naturlig sundhed.

Velkommen du er nu tilmeldt Naturli+ klubben.