Nyheder

Skriften på skærmen afgørende for effektiviteten

26. oktober 2006

Lille skrift på pc-skærmen nedsætter produktiviteten, viser en norsk undersøgelse.

Størrelsen på skriften på pc-skærmen har stor betydning for, hvor effektivt vi arbejder. Når skriften eksempelvis nedsættes fra 12 punkt store bogstaver, som er tre millimeter høje – til 8 punkts bogstaver på 2,4 millimeter, daler produktiviteten med 10 procent.

Det viser en ny norsk undersøgelse, der er omtalt på Dagbladet.no

Gør den større

Det er “Afdelingen for optometri og synsvitenskap” på Højskolen i Buskerud, der har lavet undersøgelsen.

Lektor Gunnar Horgen fra højskolen forklarer, at undersøgelsen viser, at det faktisk er vigtigt at gøre skriften større, hvis den føles lille. Ikke kun for at kunne arbejde hurtigere, men også for at gøre det bedre og slippe for eksempelvis hovedpine.

“Lille skrift er værre på pc-skærm end på papir,” forklarer han.

Knib ikke øjnene sammen

“Mange oplever i forvejen, at det er sværere at læse på skærm end på papir. Kniber man øjnene sammen for at læse, er det på tide at skrue størrelsen op.” siger Gunnar Horgen.

Gunnar Horgen har i flere år ledet et forskningsprojekt om at arbejde ved PC. Undersøgelsen viser, at op til en halv million nordmænd er plaget af gener, når de arbejder ved en PC.

Det kan handle om alt fra lysforhold til skærmtype og siddestilling. Mange døjer med hovedpine, muskelspændinger og ondt i øjnene. For meget, for lidt eller forkert belysning på kontoret er et af de største problemer, siger Gunnar Horgen.

Han påpeger også, at det er vigtigt, at skærmen placeres i rigtig højde og med korrekt opløsning. Den rigtige højde på skærmen indebærer, at man skal kigge lidt nedad, det vil sige 15 til 20 grader fra øjnene til midt på skærmen.

Desuden bør man så vidt muligt undgå lysreflekser på skærmen fra sol eller lamper.

Kilde: Jyllands-Posten

Forrige artikelMobiltelefon angriber sædceller

Næste artikelBlåøjede foretrækker blåøjede

Bliv medlem af Naturli+
helt gratis

 

Få tips og hacks til et lykkeligt liv med naturlig sundhed.

Velkommen du er nu tilmeldt Naturli+ klubben.