Skuldersmerter forstyrrer nattesøvn

Jeg er en 45-årig kvinde, der de seneste par måneder har haft meget ondt i min ene skulder. Jeg vågner flere gange om natten, når jeg skal vende mig. Efterhånden kan jeg dårligt hænge sammen. Jeg ved jo godt, at man ikke skal holde kroppen stille, det bliver ondt kun værre af, men jeg pines så forfærdeligt, når jeg løfter armen fremefter og op. Hvad er den rigtige behandling? Øvelser eller andet? Skal jeg holde den i ro eller bide smerten i mig, når jeg bevæger den?

Venlig hilsen

En træt kvinde


Du har højst sandsynligt det, man kalder betændelse/irritation i senen fra overarmsmusklen, altså en ikke-bakteriel betændelse, men en lokal irritation. Når det sker, vil senen hæve. Når man så løfter armen, som du beskriver, frem og op over skulderhøjde, kommer den i klemme under et knoglefremspring på forsiden af skulderbladet.

Du har ret i, at man skal passe på med at holde leddene i ro, men lige i dette tilfælde er det på sin vis det bedste. I hvert fald skal du ikke have armene over skulderhøjde, når du har ondt. Alle andre bløde bevægelser vil være gavnlige, men hvis du bliver ved med at provokere, vil du bare irritere senen mere, og så vil den hæve endnu mere.

I nogle tilfælde vil det gavne at få en blokade hos lægen. Men du skal vide, at hvis det er binyrebarkhormon, der sprøjtes ind, må man ikke få ret mange af den slags. Binyrebarkhormon vil forringe muskelkvaliteten, men kan altså alligevel være en hjælp i slemme tilfælde, fordi den onde spiral brydes.

Du kan hæmme inflammationen ved dagligt at få tilført essentielle fedtsyrer som kosttilskud. En spsk. olie (f.eks. Udo’s choise eller Livets olie) pr. 25 kilo du vejer. Start med en mindre mængde, så din lever kan følge med. Disse livsvigtige fedtsyrer hæmmer inflammationer.

Venlige hilsner

Tine Lange

Skriv din mening - ikke til spørgsmål, send dem gennem brevkassen i stedet.

Skriv et svar

Husk at krydse af her!Denne anordning er desværre nødvendig, da vores inbox ellers oversvømmes af spam-mails, afsendt automatisk fra såkaldte mailrobotter.

*