Nyheder

Skyr-is som kugler med kokos, brombær og chokolade

10. april 2015

At holde blodsukkeret stabilt betyder ikke, at vi skal forsage alt, der er sødt og lækkert. Vi kan godt lave gode alternativer til hyggemaden – f.eks. denne skyr-is.

16-20 portioner (spis max 2 portioner pr. person)

 

Du skal bruge:

2 dl piskefløde

1 bæger æggeblommer

1 spsk Suvida Sukkererstatning

1 tsk vaniljepulver

200 g skyr

50 g chokolade min. 70 %

25 g kokosmel

100 g brombær

Pynt:

Hakket chokolade og bær

 

Sådan gør du:

Pisk fløden til skum. Pisk æggeblomme, Suvida Sukkererstatning og vaniljepulver sammen. Rør skyr, hakket chokolade, kokos og brombær sammen med flødeskum og æg.

Fordel isen i to halvkugleforme, der sættes i fryseren. Efter 1 time er de klar.

Pynt med hakket chokolade og friske bær, når du serverer.

 

Det får du:

Protein: fra skyr

Monoumættet fedt: fra æggeblomme

Mættet fedt: fra fløde

 

Fra bogen ‘Diabeteskuren – Spis dig rask af’ Alice Appel Hartvig og Majbritt L. Engell.

Forrige artikelProtein sat i forbindelse med modermærkekræft

Næste artikelEr din opførsel god for dit hjerte?