Nyheder

Slankekure kan være livsfarlige

10. april 2007

Slankekure virker ikke, og i værste fald risikerer du at dø af dem! Det er slet og ret konklusionen i verdens hidtil største undersøgelse af slankekure, der netop er offentliggjort i tidsskriftet “American Psychologist”.

Undersøgelsen er lavet af forskere fra et universitet i Californien. De har analyseret mere end 30 slankekure, hvor tusindvis af mennesker har deltaget. Og resultaterne var nedslående:Slankekure er nemlig på langt sigt ikke kun virkningsløse for langt de fleste. De kan i værste fald øge risikoen for hjerteanfald og sukkersyge. For nogles vedkommende fordobles risikoen endda.

Federe end førSamtidig ender de fleste, der går på slankekur, med at veje mere end før de gik på kur. Og i løbet af fire-fem år efter kuren er afsluttet, vil op til to trediedele af slankekursisterne have taget alle de kilo på igen, som de har tabt.

Forskerne går ud fra, at virkeligheden endog er værre, end undersøgelserne viser. De fleste lyver nemlig om deres vægt og bryder sig ikke om at indrømme, at de tager på igen efter en slankekur.

Kendte kure under lupUndersøgelsen har ikke fokuseret på bestemte slankekure, men omfatter mange af de senere års kendte kure som low carb, Atkins, kure baseret på glykemisk index og mange andre typer slankekure.

Kilde: DR

Forrige artikelHvordan bliver man gammel?

Næste artikelFarlig slankepille på markedet

Bliv medlem af Naturli+
helt gratis

 

Få tips og hacks til et lykkeligt liv med naturlig sundhed.

Velkommen du er nu tilmeldt Naturli+ klubben.