Nyheder

Slap af i ferien – uden mavekneb

Oppustet mave eller mavekneb kan dræne glæden ud af ferien. Men du behøver ikke ligge under for det.

Foto: Shutterstock
27. juni 2022

På sommerferien i Danmark er der ofte mange store vaffelis, grillmåltider og afkølede alkohol-drinks. I udlandet er det nogle gange nok at drikke af vandet. Du ved, hvad jeg taler om: Oppustet mave eller mavekneb kan dræne glæden ud af ferien. Men du behøver ikke ligge under for det.

Resten af året spiser du jo fornuftigt. Men de lyse sommeraftener er fulde af fristelser. Det samme er eftermiddagen ved stranden. Og faktisk en del andre tidspunkter og situationer.

En softice her, en aperol spritz dér – pludselig rumler det i maven og du er ikke længere lige så godt tilpas. Hvis man til dagligt har en sund og fornuftig livsstil, kan sommerfristelserne medføre en del gener.

Det kan være oppustethed, halsbrand eller mavesmerter. I de slemme tilfælde som decideret diarre.

Og det er jo ikke meningen med en ferie!

Det gør du selv

Selvom du har ferie og familien bestiller pizza, skal du huske, at når fordøjelsen driller, hjælper det at få fibre i din kost. Meget gerne i form af lettilberedte grøntsager, som stimulerer tarmsystemets mikroorganismer på en meget positiv måde. Skræl et par gulerødder som snack, og det kan allerede gøre en forskel.

Du skal også sørge for at drikke tilstrækkeligt med rent vand, så du giver kroppen mulighed for at filtrere eventuelle giftstoffer ud. Og endelig påvirker motion din fordøjelsesaktivitet gunstigt. En ekstra travetur med hunden, børnene eller ægtefællen kan gøre meget godt for dig – og kan sagtens kombineres med at holde ferie.

Kisel binder skadelige stoffer

Et skånsomt og naturligt produkt, som også kan være til stor nytte, hvis maven gør knuder på et ubelejligt tidspunkt, kaldes Silicea Mave-Tarm gel. Dets virkning hænger sammen med indholdet af mineralet kisel (en form af silicium, som er et grundstof), og det er f.eks. velegnet til behandling af halsbrand, oppustethed og diarre.

I dette produkt er naturligt kisel udformet som en smagsneutral gel. Gelen er nem at indtage, og lige så snart du har sunket, går den automatisk i gang med at rydde op i fordøjelseskanalen.

I tarmen binder kiselgelen giftstoffer, bakterier og andet, som sidder fast i systemet og skaber dine fysiske vanskeligheder. Når de er absorberet af kiselen, bliver de skadelige stoffer ført ud af kroppen på naturlig vis.

På samme måde binder kisel også gas og væsker, som skaber oppustethed eller halsbrand, samt andre patogener som kroppen har svært ved at skaffe sig af med, og som derfor skaber irritation, kvalme eller kramper.

Et rent produkt

Silicea Mave-Tarm gel er klassificeret som medicinsk udstyr, og dets virkning er dokumenteret i flere studier.

Bl.a. testede man midlet på en gruppe af mennesker med irritabel tarm og andre mave-tarm problemer. I løbet af en testperiode på 6 uger oplevede samtlige 62 forsøgspersoner forbedring, og generelt rapporterede de mindst en halvering af deres maveproblemer – også folk med irritabel tarm.

Silicea Mave-Tarm Gel er vegansk og godkendt af den svenske dyreværnsforening. Gelen består af en kombination af vand og ilt samt naturproduktet kisel, og midlet er produceret uden konserveringsmidler.

Tilskuddet sælges normalt i en flaske med doseringsske, men det findes også i en version med doseringsposer, som er meget praktiske at medbringe i tasken, når du er på farten – uanset om du er på shopping, på stranden eller på cykeltur.

Silicea Mave-Tarm er klassificeret som medicinsk udstyr, og det er bl.a. en del af den anbefalede behanding af patienter med den kroniske tarmlidelse IBS (Irritable Bowel Syndrome).

Forrige artikelKostfibre nedkæmper kræften

Næste artikelDen holistiske dyrlæge