Slidgigt af at male lofter?

 

For et stykke tid siden hjalp jeg min datter med at male hendes lejlighed. Også lofterne. Jeg fik efterfølgende temmelig ondt i nakken og tænkte, det ville forsvinde, når jeg ikke længere gik og malede, men vendte tilbage til min almindelige hverdag.

Det skete bare ikke. Jeg fik en del massage af en dygtig professionel massør. Det lettede umiddelbart, men smerterne kom igen kort tid efter.

Jeg gik til lægen, som ikke umiddelbart kunne hjælpe mig, men han sendte mig videre til undersøgelser. Nu har jeg fået at vide, at det er slidgigt i nakken. Kan det virkelig være sandt? Kan det opstå på så kort tid? Jeg malede lofter over et par dage, ikke non stop.

Hvad mener du om den diagnose?

Mvh

Pernille

 


 

Tak for din mail, det var godt du skrev, for det er da ikke rart at gå og undre sig.

Det kan sagtens være, at det er slidgigt, der giver dig de smerter i nakken. Men den er ikke opstået over- night af at male lofter, den har sikkert været længere tid undervejs, hvor du, ganske ubevidst, har gået og kompenseret. Loftmaleriet har så bare været dråben.

Den belastning kan have givet en slags irritationsbetændelse.

Derfor kan man opleve at have slidgigt, men ingen smerter. Og omvendt en anelse slitage, men mange smerter. Det kommer simpelthen an på, hvor godt din krop kompenserer.

Jeg vil foreslå dig, at du kommer forbi en fysioterapeut, der kan hjælpe dig med at lægge et nemt og effektivt træningsprogram. Jo stærkere dine muskler er, jo bedre vil dine led blive støttet.

Vær desuden opmærksom på, om du får nok omega 3-fedtsyrer. Det er nemlig med til at dæmpe den betændelsestilstand, din nakke nok har pådraget sig.

Mvh

Catrine Marcussen, akupunktør og bevægelsespædagog

 

Skriv din mening - ikke til spørgsmål, send dem gennem brevkassen i stedet.

Skriv et svar

Husk at krydse af her!Denne anordning er desværre nødvendig, da vores inbox ellers oversvømmes af spam-mails, afsendt automatisk fra såkaldte mailrobotter.

*