Nyheder

Slikposer skal krympes

29. marts 2007

Detailhandlen og forbrugerministeren vil sammen hjælpe danskerne til at leve sundere. Med 13 tiltag fremlagde detailhandlen i dag, hvad den vil gøre for fremme sundheden.

En række undersøgelser viser samstemmende, at der blandt børn og unge er sket en betydelig stigning i forekomsten af overvægt og fedme. Sessions-undersøgelser viser således en næsten 45-dobling af andelen af mænd med fedme.

Fedme blandt børn

En københavnsk undersøgelse påviser en ganske markant stigning i forekomsten af overvægt og fedme blandt børn i alderen 6-8 år og 14-16 år med data fra københavnske skoler. Undersøgelsen viser at ca. 15-20% af børn og unge var overvægtige i 2003, og at forekomsten af overvægt er steget ca. 10 gange over de sidste 50 år. Blandt andet skal slikposer og andet usundt sælges i mindre poser og pakker. Men det om de kommer væk fra de nederste hylder som Carina Christensen tidligere har foreslået er uklart.- Slik væk fra hylderne er ét tiltag, som enkelte kæder forhåbentlig vil gøre. Vi kigger på hele området, siger Carina Christensen til DR Nyheder.

Ingen reklamer til børn

Butikkerne vil undlade at reklamere for slik, chips og læskedrikke i medier målrettet mod børn.Til gengæld vil de hjælpe med at markedsføre de otte nye kostråd og uddele opskrifter på sund mad.

Kilde: DR Nyheder

Forrige artikelNye organer til mennesker – i klonet får

Næste artikelSpar på solen