Slim og brændende følelse i halsen

8. april 2022

Jeg fik for ca. 1/2 år siden en brænden på tungen. Jeg blev podet for svamp flere gange uden resultat og gik derfor med det længe (ca. 2 mdr.) før jeg fik et svampemiddel, som hjalp. Så forsvandt det. Herefter begyndte jeg at få slim i halsen og fik en tid ved halslæge, som fandt en infektion i halsen. Jeg fik Zitromax i 3 dage, og det konstante slim forsvandt.

Nu er problemet, at hver gang jeg drikker eller spiser, lægger der sig hurtigt en hinde af slim helt oppe i ganen og den ene side af munden. Ikke i selve halsen, men kun i den ene side. Sidst på dagen føles det rigtig brændende i den side, jo mere slim der har været oppe. Jeg har fået Omeprazole 20 mg, men det har heller ikke hjulpet. Kan du gøre mig klogere?

Vh Krebsen

Svar:

Det lyder som et langt og træls forløb med din mund og hals.

Du har jo både fået et svampemiddel og et mere bredspektret antibiotika til at få styr på mikrofloraen i mund- og halsregionen. Desværre slår disse midler ikke kun de sygdomsfremkaldende mikroorganismer ihjel, men ændrer på sammensætningen af hele mikrobiomet. Dette kan have betydning for din nuværende situation.

Jeg vil i en periode anbefale en skånekost, som skal være med til at opbygge en sundere sammensætning af mikroorganismer. Når du har så meget slim, er det bedst, at du helt undgår alle typer af mælkeprodukter og bananer i 6 uger. Dernæst er det vigtigt at skære helt ned på alt raffineret sukker. Spis i stedet masser af grøntsager, bær og frugter i alle farver og varianter. Minimum 600 gram om dagen. Du kan med fordel spise fermenterede fødevarer som surkål, kimchi, kombucha og lidt planteyoghurt. Hvis du kan lide te, er timian og salvie godt til halsen og til at gurgle munden i.

Foruden dette kan du tage et tilskud af gode mælkesyrebakterier – det kunne være Super Advanced Adult fra Udo’s Choice.

Derudover et det vigtigt at styrke slimhinderne. Til dette er det godt at starte dagen med et krus bone broth i 14 dage og derefter bare et par gange om ugen. Bone broth er langtidskogt suppe på ben. Med fordel kan du lave en stor portion og fryse ned, så det er nemt for dig. Aloe vera juice har ligeledes en smørende effekt på slimhinderne – så drik det dagligt i en periode eller tag kapsler.

Du kan også med fordel lave oilpulling med kokosolie en gang om dagen. Det foregår ved at tage 1 tsk kokosolie i munden og gurgle det rundt i minimum 2 minutter. 

God bedring

Mvh Maria Langbak

Bliv medlem af Naturli+
helt gratis

 

Få tips og hacks til et lykkeligt liv med naturlig sundhed.

Velkommen du er nu tilmeldt Naturli+ klubben.