Opskrifter

Slip af med sukkertrangen

12. februar 2022

Har du konstant trang til søde sager? Hvis svaret er ja, er du langt fra den eneste. Den gode nyhed er, at du kan ændre din trang til sødt. Her er et par tip – og en mættende sukkerstopper!

Det korte råd er at skrue op for alt det, som stabiliserer dit blodsukker, og samtidig undgå de ’hurtige kulhydrater’, der får vores blodsukker til at køre op – men mest ned. Det er vigtigt for mig som juicemand at pointere, at en frugtjuice har nogenlunde samme effekt på vores blodsukker, som hvis vi spiste direkte af sukkerskålen. Det lave fiberindhold får vores blodsukker til at stige gevaldigt, for derefter at hamre direkte i kælderen. Af samme grund anbefaler jeg 80% grøntsager og 20% frugt, når vi presser juice.

Tilsæt meget gerne en lækker kvalitetsolie til din juice eller smoothie. Det er ikke kun utroligt velsmagende, det sikrer dig også en langt bedre optagelse af de fedtopløselige vitaminer. Derudover stabiliserer fedtstoffer dit blodsukker og holder dig ”kørende” i længere tid. At det mindsker trangen til sukker og andre søde sager, er kun en af mange andre ”bivirkninger”.

Fibre er fantastiske til at stabilisere vores blodsukker. Så er du særligt sensitiv over for blodsukkerudsving, så overvej at spise en lille håndfuld mandler sammen med din juice. De er proppede med fibre og indeholder ligeledes gavnlige fedtsyrer, som bidrager til et stabilt blodsukker.

Blæret bundtræk

En vaskeægte blodsukkerstabilisator Denne lidt bombastiske kombination er designet til dig, der ikke ønsker at blive sulten lige foreløbig. Smagen er rund, fin og mild, mens opskriftens indhold af fibre, proteiner og fedtstoffer til gengæld hører til i den lidt tungere ende af skalaen. Jeg har heller ikke valgt at tilføje kanel alene for smagens skyld. Den kan nemlig meget mere, end de fleste tror. Undersøgelser viser bl.a., at kanel har evnen til at dræbe colibakterier og multiresistente stafylokokker. Derudover er den svampehæmmende, antiviral og antibakteriel. I de seneste år er kanel især blevet kendt for sine blodsukker-regulerende egenskaber. Forskning tyder nemlig på, at kanel muligvis vil kunne benyttes mod insulinresistens og type 2 diabetes, da det har evnen til at reetablere følsomheden over for insulin. Med andre ord indeholder denne skønne opskrift et væld af byggesten, der med sikkerhed giver dig et blæret bundtræk i rigtig lang tid! Jeg spiser den ofte med ske og tilføjer hjemmelavet müsli på toppen.

Det skal du bruge

10-15 mandler (helst iblødlagte)
1 avokado
1 håndfuld frosset spinat
2 tsk kanel
1 tsk vanilje
1 spsk kvalitetsolie
2 skefulde proteinpulver
3 dl plantemælk

Sådan gør du

Blend alle ingredienser på en blender og tilføj mere væske, hvis du ønsker en mere flydende konsistens. Tilføj isterninger, hvis du bruger frisk spinat. Har du ingen mandler, kan du tilføje mandelsmør eller tahin.

Forrige artikelKrystalsten og collagen hitter

Næste artikelBind skal være bæredygtige

Bliv medlem af Naturli+
helt gratis

 

Få tips og hacks til et lykkeligt liv med naturlig sundhed.

Velkommen du er nu tilmeldt Naturli+ klubben.