Nyheder

Sløve gravide risikerer for tidlig fødsel

24. september 2009

Er du gravid, så løb dig en tur. Risikoen for at føde for tidligt mindskes, hvis man er i god form, viser en undersøgelse.

Bliv ved med at dyrke motion, mens du er gravid. Så er risikoen for at føde for tidligt mindre, viser en ny undersøgelse.
Den vordende mor, der orker at trække i løbetøjet fra tid til anden, giver sit barn en bedre start på livet. Jo mere en gravid kvinde motionerer, jo mindre er risikoen for, at hun føder for tidligt. Antallet af kvinder, der føder for tidligt, er de seneste 20 år steget både i Europa og USA. En af forklaringerne kan være mødrenes manglende motion. Jordemor Hanne Kristine Hegaard har i en afhandling set nærmere på 5700 raske gravide århusianske kvinders motionsvaner. Kun en fjerdedel fortsatte med at dyrke sport, da de nærmede sig midten af graviditeten, og kun hver tiende dyrkede sport i mere end tre timer om ugen.

Fysisk aktive klarede sig bedre

Sammenhængen var tydelig: De kvinder, som motionerede jævnligt eller intenst, fødte sjældnere deres barn før uge 37 end de kvinder, der var fysisk inaktive. Sammenhængen var også tydelig, når faktorer som rygning og vægt blev taget i betragtning. Ifølge Hegaard kan forklaringen være, at de kvinder, der dyrker motion, simpelthen er raskere end de, der ikke rører sig. Mindre studier har peget på, at kvinder, som motionerer meget under graviditeten, får mindre børn, men den sammenhæng var ikke til at se hos kvinderne i afhandlingen. Stillesiddende og superaktive gravide fødte i gennemsnit lige store børn.
Kilde: Politiken
Oprettet: 28. september 2009

Forrige artikelDin bruser kan gøre dig syg

Næste artikelHyben er helbredende

Bliv medlem af Naturli+
helt gratis

 

Få tips og hacks til et lykkeligt liv med naturlig sundhed.

Velkommen du er nu tilmeldt Naturli+ klubben.