Små og godt

27. juni 2022

Små ting kan gøre en stor forskel – vi har fundet lidt, der kan gøre meget.

 

Rødvins-Resveratrol – også godt for hjertet

Resveratrol, et stærkt polyfenol og svampedræbende stof, bliver ofte fremhævet som det biologisk aktive stof i vindruer og rødvin.

Nu viser et nyt spansk forsøg med 75 personer, at resveratrol i en dosis på 8 mg pr. dag reducerer mængden af inflammationsmarkører og fremmer hjertets sundhed (Tomé-Carneiro o.a.). Andre forsøg har vist, at stoffet virker kræft- og betændelseshæmmende, kredsløbsfremmende og anti-diabetisk. Desuden fremmer det energi og udholdenhed og beskytter mod Alzheimers.

Rødvins-Resveratrol Complex 90 kapsler (5 mg resveratrol pr. kapsel) forhandles af Matas og helsekostforretninger.

Lindring af solskoldning og insektstik

Sommer er lig med sol, grønne skove og herlig kontakt med naturen. Men dermed kommer også en række mindre sjove oplevelser. Solen varmer og giver en sund kulør, men overdrives den skadelige ultraviolette bestråling, hvad enten det er under hjemlige himmelstrøg eller under den stærke sol i syd, er resultatet rød, øm og solskoldet hud.

De grønne skove er også hjemsted for en lang række krybende og flyvende insekter, der kan stikke og bide. I skoven kan brændenælder irritere, ligesom brandmænd er et ubehageligt møde på svømmeturen.

Calendeel C-Gel indeholder bl.a. Aloe Vera, der helt tilbage i oldtiden er blevet anvendt som middel mod forbrændinger. Aloe blødgør huden og lindrer brænden og kløe efter kontakt med brændenælder og andre svidende planter samt ikke mindst brandmænd ved badestrandene.

Planten Calendula (morgenfrue) er gennem århundreder brugt i folkemedicinen som middel ved sår, der helede dårligt, og er et fantastisk middel for kredsløbet i huden. Calendula fjerner insekt- og plantegifte i huden, så hævelser og sårdannelse mindskes. Indholdet af Echinacea (Rød solhat) giver Calendeel C-Gel en lindrende og genopbyggende effekt efter solskoldning.E-vitamin er en antioxidant, der beskytter hudens væv.

Calendeel C-Gel absorberes hurtigt i huden og kan anvendes en til flere gange dagligt efter behov på det irriterede område. Gelen er naturligvis parabenefri og kan også anvendes til børn. Find den i din helsekostforretning.

Har du fået nok bakterier i dag?

Et underligt spørgsmål synes du måske, men faktum er, at dit mavetarmsystems funktion afhænger af gavnlige bakterier. Og disse bakterier er essentielle, hvis du vil skabe en sund balance i maven. Med Vita Biosa Probiotic kan du drikke dig til dit daglige behov for gavnlige bakterier.

Vita Biosa Probiotic består af hele 7 forskellige kulturer af probiotiske mikroorganismer og mælkesyrebakterier, og dertil udtræk af 19 forskellige økologiske urter.

Talrige studier har vist, at probiotiske mikroorganismer kan forbedre mavetarmsystemet, da øgede mængder af gavnlige mikroorganismer stimulerer tarmbevægelserne, letter fordøjelsen og fremmer optaget af næring. Desuden styrkes immunforsvaret, fordi de gavnlige mikroorganismer hæmmer væksten af mindre gavnlige bakterier.

Vita Biosa Probiotic har et højt indhold af aktive mikroorganismer (min. 20 mio. pr. ml.) og fås i tre varianter; Urter, Aronia og Hyben, som kan købes i din lokale helsekostforretning, Matas, og via Helsam.dk.

Rejs dig op

Sidder du for meget, for eksempel på arbejdet og hjemme i sofaen, stiger din risiko for at dø før tiden. Et nyt studie fra University of Sidney i Australien omfatter mere end 200.000 voksne, der var 45 år eller ældre, som man har fulgt i tre år. Det viste sig, at deltagere, der sad ned i 11 eller flere timer dagligt, havde en 40 pct. øget risiko for at dø i forhold til deltagere, der sad ned mindre end 4 timer dagligt. Selv hvis en deltager motionerede efter at have siddet i 11 timer, var resultatet det samme.

Forskerne anbefaler, at man i løbet af dagen skal forsøge at bevæge sig mere, for eksempel ved at stå og gå noget mere, også ved husligt arbejde. (Archives of Internal Medicine 2012).

Forrige artikelBirgittes TIP til selvcoaching

Næste artikelHjælp til den indre rengøring- uden at røre en finger