Små, tykke og luftige brunchpandekager

Af: Julie Gråbech

Foto: Fra bogen ‘Vegansk til børn’

Julie Gråbech: Disse små brunchpandekager er perfekte til en hyggelig weekendmorgen, hvor man har sovet lidt ekstra længe og har god tid til at komme i gang med dagen. De er også meget velegnede som et lille sødt mellemmåltid, når børnene om eftermiddagen skal lande hjemme efter en dag ude i verden.

Ca. 25 små pandekager

Du skal bruge:

  • 35 g kokosolie + ekstra til stegning
  • 60 g fuldkornsrismel
  • 50 g grahamsmel
  • 75 g hvedemel
  • 1 tsk bagepulver
  • 1/2 tsk kardemomme
  • 1 knivspids salt
  • 1 spsk maizena
  • 3 1/2 dl sojamælk med calcium
  • 1 tsk friskpresset citronsaft

Sådan gør du:

Kokosolie smeltes. Fuldkornsrismel, grahamsmel, hvedemel, bagepulver, kardemomme og salt blandes sammen. Maizena udrøres i lidt af sojamælken.

Nu kommes alle de klargjorte ingredienser sammen med citronsaft i en blender, og der blendes kortvarigt til en ensartet pandekagedej. Pandekagedejen stilles på køl i en halv time.

En pande opvarmes, og i lidt kokosolie steges der nu små, runde brunchpandekager. De skal steges gyldne på begge sider.

Brunchpandekager holder sig varme indtil servering på en tallerken med en anden tallerken som låg henover.

Tip:

Pandekagerne kan nydes med bananstykker, bærkompot eller friske bær samt lidt agavesirup eller kokossukker.

Fra bogen ‘Vegansk til børn’ af Julie Gråbech.

Skriv din mening - ikke til spørgsmål, send dem gennem brevkassen i stedet.

Skriv et svar

Husk at krydse af her!Denne anordning er desværre nødvendig, da vores inbox ellers oversvømmes af spam-mails, afsendt automatisk fra såkaldte mailrobotter.

*