Smag sundheden

27. juni 2022

Bare fordi, det er sundt, slankende eller godt for kroppen, behøver det jo ikke smage dårligt…

 

Sjove mælkesyrebakterier!

Du er tørstig og har lyst til noget læskende og sødt. Men uanset hvad du tænker på, er det meget kaloriefyldt eller indeholder kunstige sødestoffer, og det giver dig skrupler. Nu behøver du imidlertid ikke døje med den dårlige samvittighed mere.

Læskedrikken bi okay, der er fuld af sunde mælkesyrebakterier og probiotika, er nu kommet i en sød og kaloriefattig udgave sødet med et naturligt sødemiddel fra planten stevia. Bi okay er lavet på svensk kildevand og fås i to smagsvarianter; hindbær-lakrids samt mandarin-lime-grapefrugt. Der er udelukkende anvendt naturlige aromastoffer.

Bi okay indeholder kun 35 KJ/ 100 ml, hvilken er cirka det halve af andre kaloriefattige drikke. Men dét, der gør bi okay helt enestående, er mælkesyrebakterierne og de probiotiske bakterier. Adskillige studier har vist at probiotiske mikroorganismer kan være med det at holde mave-tarmsystemet i balance, lette fordøjelsen og stimulere immunsystemet.

Bi okay, som også fås i en ikke-sødet udgave, kan købes i helsekostbutikker eller bestilles påwww.helsam.dk med fragtfri levering til nærmeste helsekostbutik.

Gourmet-grød

Hvad får man, når man blander den prisbelønnede kok Rasmus Kofoed med de økologiske og biodynamiske grødblandinger fra Aurion? Så får man en række lækre og velsmagende nye opskrifter på grød. Verdens bedste kok i 2011 er nemlig til økologiske og biodynamiske råvarer og elsker selv grød.

Resultatet har Aurion publiceret i en pjece, der designmæssigt matcher grødens nye flotte indpakning. Så når du fremover leder efter din yndlingsgrød – Alletiders grød, Krudtuglegrød, Godaftengrød, Den Glade Maves grød, Den Flade Maves grød, Altid Mæt grød eller Glutenfri grød – så skal du se efter de flotte nye pangfarver.

Alle grødblandinger og meltyper fra Aurion er økologisk og biodynamisk kvalitet, når det er allerbedst. Opskrifterne finder du i din helsekostbutik, og hvis du savner inspiration til både bagværk og madlavning, kan du finde mere på aurion.dk

Spændende sund ingrediens

Vindruekerneolie-mel, indeholder den højeste koncentration af OPC, som kan findes i naturen. OPC er en overordentlig stærk antioxidant, der spiller en vigtig rolle i forhold til sund kolesterol. OPC er halvtreds gange stærkere end E-vitamin og 18 gange stærkere end vitamin C. Og samtidigt forbedrer det kroppens evne til at absorbere vitamin A, C og E. Melet er også en god kilde til magnesium, calcium og jern og har masser af fibre. Det er gluten- og laktosefrit.

Vindruekerneolie-mel er utrolig let at integrere i kosten, hvis du bager selv. Udskift ca. 7 pct. af melet med vindruekerneolie mel og nyd den milde nøddeagtige smag. Brug det i brød, pizza, kager, supper, desserter eller hæld det i yoghurt, smoothies, mysli, hytteost, osv .

De mange positive egenskaber i vindruekerneolie-mel gør, at det er blevet fremhævet af flere kosteksperter som godt for hjertekarsystemet, luftveje, huden og evt. kræfthæmmende.

B-Organic Import forhandler Vindruekerne Mel fra Naturkorn Múhle Werz – se mere på www.b-organicimport.dk.

Slankekur, når det passer

Slankekuren Noka er blevet populær, fordi det ikke er en “alt eller intet”-kur som mange andre færdigkøbte kure. Noka er i stedet en rigtig måltidserstatning, hvilket giver mange flere variationsmuligheder. Samtidig har Noka alle de næringsstoffer, vitaminer og mineraler, som du har brug for. Det vil sige, at du kan sammensætte den slankekur, der passer dig og alligevel opnå vægttab.

Måske kunne du tænke dig at være på slankekur i forbindelse med morgenmad og frokost, men spise sammen med familien om aftenen? Eller kun være på slankekur omkring din frokost? Og højst sandsynligt vil du også gerne have et ernæringsmæssigt korrekt måltid.

Find Noka hos din helsekostforretning – der er masser af varianter at vælge imellem, og der kommer hele tiden nye. Senest tomatsuppe, kyllingesuppe, tacogryde og chokolade/karamel-mysli.

Lev længere på middelhavskost

Svenske forskere har undersøgt 70-årige schweizere, der spiste middelhavskost med mange friske grønsager og olivenolie, og sammenlignet dem med andre, der spiste mere kød og kødprodukter. Resultatet peger på, at de, der spiser middelhavskost, har en 20 procent større chance for at leve længere, svarende til 2-3 års længere levetid. Det bekræfter en mængde andre studier, der viser værdien af at spise en middelhavskost med færre kalorier og færre animalske produkter.

Italienske forskere har opdaget et molekyle ved navn CREB1, som bliver aktiveret, når man spiser mindre. Dette molekyle aktiverer mange gener, der hænger sammen med det at leve længe og at bevare en god hjernefunktion. Man skal spise 25-30 procent mindre, samtidig med at man gennem en god ernæring får alt det, som man har brug for. (Proceedings of the National Academy of Sciences).

Forrige artikelBirgittes TIP til selvcoaching

Næste artikelHjælp til den indre rengøring- uden at røre en finger

Bliv medlem af Naturli+
helt gratis

 

Få tips og hacks til et lykkeligt liv med naturlig sundhed.

Velkommen du er nu tilmeldt Naturli+ klubben.