Smags- og lugtesans forsvandt under influenza?

Jeg havde i foråret en uges voldsom influenza, det kan evt. have været enten en lungebetændelse eller halsbetændelse, men fik det aldrig undersøgt, da jeg helst undgår at rende unødigt til lægen.

I den forbindelse mistede jeg, som så mange andre når de er syge, min smagssans og lugtesans. Men problemet er så, at ingen af de to sanser er kommet tilbage nu godt og vel 10 uger efter, jeg kan ind imellem smage sødt, surt og salt og bittert, men spiser jeg f.eks. et jordbær, så kan jeg smage det søde og det syrlige, men ikke selve jordbærsmagen, og lige sådan med kaffe, der kan jeg smage det bitre, men ikke selve kaffesmagen.

Er der noget, jeg kan gøre, min læge vil ikke undersøge mig nærmere, men siger blot, at han aldrig har hørt om, at det skulle forsvinde og aldrig komme tilbage, så jeg skal bare have tålmodighed.

Da jeg arbejder som kok, er min smagsans og lugtesans mine vigtigste arbejdsredskaber, så er snart desperat.

Med venlig hilsen

Den utålmodige, snart desperate

 


 

Ja, det er vist ikke sådan lige til at svare på, men jeg vil sige, at jeg er stødt på det tidligere. Sommetider er det, fordi folks slimhinde i næsen har taget skade af f.eks. næsespray. Det er næsten den forklaring, jeg oftest hører.

Jeg har oplevet et par gange, at folk med parasitter i tarmen får et problem med lugtesansen – eller efter penicillinkure. Her er der god hjælp at hente hos en dygtig biopat.

Jeg tænker, det vil være en god ide at søge hjælp derfra, det vil nok være godt at se, om der skulle være mangler af vitaminer, mineraler osv.

Mange hilsner fra

Catrine Marcussen, akupunktør

 

5 kommentarer

 • Grethe Martinussen siger:

  For ca. 30 år siden mistede jeg også smags- og lugtesansen under en voldsom influenza. Jeg var gennem hele systemet i lægeverdenen uden positiv resultat. Man konstaterede blot, at enten vendte sanserne tilbage på et tidspunkt, eller også var de beskadiget for evigt. Siden har jeg søgt diverse alternative løsninger, hvor kun kranio sakral terapi gav en lille forbedring, dog kun ganske kortvarig. Sanserne vendte aldrig tilbage fuldt ud, jeg har kun den overordnede smagssans af sødt, surt mv., altså ingen nuancer, og kan kun opfange gennemtrængende lugte. Så fænomenet er bestemt ikke uhørt, og med til historien hører, at jeg aldrig har brugt næsespray eller lignende, og ikke fået penicillin i forbindelse med influenzaen.

 • Jytte siger:

  Jeg har det på samme måde, efter en voldsom influenza i februar 2018 . Jeg har heller ikke taget næsespray eller penicillin osv.
  Er der nogen som har et givende råd til mine sanser vender tilbage, tager jeg meget gerne imod . Er mild sagt desperat .

 • Frank G siger:

  Har været det samme igennem og gik til lægen, der henviste til en øre/næse/hals specialist. Fik MR skannet hovedet og afventer nu svar…

 • Ester siger:

  Jeg kommer lige fra øre-næse-halslægen. Har ikke kunnet smage og lugte ordentligt siden hård influenza i februar 2018, og har fået binyrebarkhormon på spray i en måneds tid – er sluttet i dag. Det hjalp en lille bitte smule.

  Hun siger at nerveenderne blev totalt brændt af under den seneste influenza, og de skal nok komme igen i mit tilfælde, men de vokser uendeligt langsomt.

  Der er gået 7 måneder nu, og det er da bedre, men jeg kan lugte ting, som ikke er der, og andre ting – fx nogen, der har været på toilettet før mig – kan jeg overhovedet ikke fornemme (er det så en ulempe? Haha).

  Anyway, der findes én specialklinik i Nordjylland, kæmpe lang ventetid, spørg øre-næse-halslægen hvis det bliver ved.

 • Skriv din mening - ikke til spørgsmål, send dem gennem brevkassen i stedet.

  Skriv et svar

  Husk at krydse af her!Denne anordning er desværre nødvendig, da vores inbox ellers oversvømmes af spam-mails, afsendt automatisk fra såkaldte mailrobotter.

  *