Smerte i slidte lændehvirvler

Jeg har været indenfor slagterfaget i 50 år.

Jeg er blevet røntgenundersøgt op til flere gange og fik at vide, at jeg havde nogle slidte lændehvirvler. Jeg spurgte, hvad jeg gør ved det, og jeg fik besked på at gå til fysioterapeut. Det har jeg også gjort, men lige meget hjalp det.

Nu er jeg 73 år. Jeg har været meget aktiv og er det stadig, men jeg har stadig smerter i min ryg, som går ned i låret og knæet. Jeg tager nogle piller – Panodil 650 ml. Har du et bedre forslag, der kan kan hjælpe mig bedre? Jeg må lige tilføje, at jeg er rask og rørig og i øvrigt ikke får piller af nogen art.

Hilsen Finn R. Hansen


 

Du har arbejdet i et fag, hvor mange oplever slid i ryg, skuldre og hofter, og vi kommer ikke udenom, at det slider på skelettet

Slidte lændehvirvler betyder, at ledfladerne og discus, der er indskudt mellem hvirvlerne, er for tynde. Det gør så, at de huller, som benenes nerver kommer ud af, bliver for snævre og dermed trykker eller irriterer nerverne, der går til benene.

Stræk af kroppen vil være godt at gøre ofte. Allerhelst hvis du kan komme til at hænge i en ribbe og dingle med benene og strække dig helt ud.

Blide og bløde bevægelser af ryggen i alle retninger, mens du står på alle fire, vil ligeledes stimulere ophelingen af dine led.

Svømning, gerne i varmt vand, har mange med gigtsmerter stor glæde af. Måske har aftenskolen eller Gigtforeningen et hold med øvelser i varmt vand i din by?

Jeg ved ikke, hvad du fik af forslag ved fysioterapeuten – måske træningsøvelser? Det kan være en god ide at træne dine rygmuskler, så de bliver stærkere til at holde dine knogler.

Slidgigt er en underlig størrelse. Der er nemlig ikke rigtig sammenhæng mellem, hvor slidt leddene er, og hvor ondt man har.

Dvs du kan røntgenfotografere alle folk i byen, og nogle vil have en smule slitage og meget ondt, andre vil have masser af slid og ingen smerter.

Akupunktur kan også lindre og smertebehandle.

Jeg oplever jævnligt, at folk med slidsmerter får det langt bedre af akupunktur. Ikke fordi nålene kan give mere ledbrusk, men fordi de kan sende energi og cirkulation til det plagede område.

Hvad med glukosamin? Har du taget det? Glukosamin med msm har vist sig at have god effekt især på store led, som lænden er. Det vil jeg bestemt foreslå, du prøver nogle måneder.

Jeg håber du kan bruge noget af dette.

Bedste hilsner, Catrine

1 kommentar

  • Connie siger:

    Jeg har et par discs i lænden, som er totalt flade, kombineret med en fremadglidning af en lændehvirvel (arcolyse med spondylolistese L4/L5). I mange år tog jeg Dolol, men de sidste 6 år har jeg hver aften til sengetid hakket et lille stykke frisk ingefær og et fed hvidløg, så det tilsammen ca. fylder en spise-ske, og skyllet det ned med vand, og tager ikke længere nogle former for smertestillende medicin.

  • Skriv din mening - ikke til spørgsmål, send dem gennem brevkassen i stedet.

    Skriv et svar

    Husk at krydse af her!Denne anordning er desværre nødvendig, da vores inbox ellers oversvømmes af spam-mails, afsendt automatisk fra såkaldte mailrobotter.

    *