Nyheder

Smerteforskning kan hjælpe på gigtsmerter

21. maj 2007

Forskere har fundet metode til at lave smertebillede og dermed afsløre nervesystemets kodning.

Smerteforskere giver nyt håb for slidgigtpatienter. Forskere på Aalborg Universitet har løftet sløret for en ny undersøgelsesmetode, der vil kunne anvendes i behandlingen af patienter med slidgigt.

Forskerne, professor Lars Arendt-Nielsen og lektor Thomas Graven Nielsen, har gjort det muligt at kortlægge smerterne hos knæpatienter, og der er ikke nødvendigvis sammenhæng mellem de reelle skader og de smerter, patienten oplever.

»Vi er nu i stand til at lave et decideret billede af smerten. Noget af det bemærkelsesværdige er, at der ikke er nogen relation mellem oplevelsen af smerten og selve skaden i knæet. Hele nervesystemet har ændret sig, og systemet er blevet 'omkodet',« siger professor Lars Arendt-Nielsen, der leder det internationalt anerkendte Center for Sanse-Motorisk Interaktion i Aalborg.

15 pct. af alle knæopererede patienter oplever stadig smerter på trods af, at de har fået nyt knæ – formentlig fordi hele nervesystemet er så omkodet, at det ikke kan vende tilbage til en smertefri tilstand.

Kilde: Dagens Medicin

Forrige artikelVask bakterierne væk

Næste artikelAngst øger dødelighed

Bliv medlem af Naturli+
helt gratis

 

Få tips og hacks til et lykkeligt liv med naturlig sundhed.

Velkommen du er nu tilmeldt Naturli+ klubben.