Smerter i hæl flyttet til hofte og knæ?

Jeg har i en periode haft ondt i min hæl – så fik jeg øvelser af min fysioterapeut og special-såler, da jeg er platfodet.

Det hjalp, og jeg kunne dyrke sport i et par måneder. Jeg begyndte at intervaltræne, og efter 3-4 gange, begyndte jeg at få ondt i hoften.

Lige efter startede jeg med at få ondt i knæet af og til, når jeg trænede. Og lige nu har jeg lidt ondt i hoften og rimelig ondt i knæet.

Hvad kan jeg gøre for at få et godt knæ igen?

Den smertetrætte

 


 

Tak for dit spørgsmål.

Jeg tror dine smerter i knæ og hofte stammer fra dine fødder.

Dine fødder startede med at ”klage”, og dem fik du så ikke trænet op. Jeg tænker, om de ”såler”, du taler om fysioterapeuten gav dig, er en slags indlæg? Det lyder sådan.

Ud med dem og i gang med at træne dine fødder op.

I hvert fald skal du prøve at gøre fodens muskler stærke. Ovenpå de indlæg ligger dine fødder bare og dovner den, og bliver endnu svagere. Jeg ser SÅ tit det, du beskriver. At smerterne starter med svaghed i fødder, så får man indlæg, de hjælper i begyndelsen, men så kommer der smerter i hofter og knæ.

Altså, dine fødder bliver svage af at gå med indlæg, det svarer til at give en dårlig ryg korset på. Indrømmet, sommetider hjælper det, men hvis det giver andre gener på længere sigt, som i dit tilfælde, er det fordi der skal optræning til.

Og nu skal du høre, hvorfor det pludselig forplanter sig til smerter i andre led:

Under fødderne har vi sanseceller. De sender besked til hjernen om, hvordan kroppen står i rummet. Og så sender hjernen besked til kroppens muskler om, hvordan de skal spænde og arbejde, når din positur nu er sådan. Et indlæg, der gør, at hele din fodsål er i berøring med noget sender forkerte signaler til hjernen.

Det er meningen, at svangen ikke skal have berøring med noget (andet end din sok)

Så tror hjernen, at du går på hele fodsålen (det gør du jo på en måde også), og så arbejdes der forkert i knæ og hofter.

Jeg linker til en af mine små youtube video hvor du får nogle øvelser du kan starte med.

Mange venlige hilsner

Catrine Marcussen, akupunktør og bevægelsespædagog

 

1 kommentar

  • Janne Franck siger:

    Hvor ville jeg være glad for også at få øvelser for, hulfod.

  • Skriv din mening - ikke til spørgsmål, send dem gennem brevkassen i stedet.

    Skriv et svar

    Husk at krydse af her!Denne anordning er desværre nødvendig, da vores inbox ellers oversvømmes af spam-mails, afsendt automatisk fra såkaldte mailrobotter.

    *