Smerter i underliv efter løb?

Jeg er en pige på 15 år. Jeg løber en gang imellem, og jeg spiller håndbold flere gange om ugen. Jeg har her på det sidste oplevet voldsomme smerter i mit underliv, lige efter jeg har løbet. Det har været så slemt, at jeg har været nødt til at lægge mig ned og vente på, at de gik væk, hvilket kunne være alt mellem 5 min. til 20 min, før jeg kunne foretage mig noget.

Jeg var ude og løbe igen i dag, men et lidt hårdere løb med bakker, end jeg plejer. Jeg fik igen smerter, men det var, mens jeg løb. Jeg blev nødt til at sætte mig ned og vente på, smerterne gik væk, før jeg kunne gå hjem. Kunne det skyldes en form for overbelastning?

PS. smerterne kommer kun, når jeg løber en tur, ikke når jeg spiller håndbold.

Håndboldpigen

 


 

Mange tak for din mail. Jeg tror, der kan være to ting, du skal føle efter og se om kan være årsagen.

Det første, jeg tænker på, er om dine hoftebøjermuskler er overspændte, og at den spænding kan være årsag til dine smerter. Tro mig, de muskler kan være bylde-ømme.

Stråler smerterne nogle steder hen? Musklen, jeg tænker på, hedder iliopsoas, du kan Google den, hvis du vil se et billede af den.

Den løber gennem underlivet og kan meget nemt forveksles med at have ondt i blære/livmoder.

Musklen kan være lidt svær at massere, men hvis du kan få en til at hjælpe dig, så kan I tjekke:

Du ligger på ryggen med strakte ben, din hjælper trykker med fingrene ned langs bækkenkammen og også lidt længere inde (3-6 cm) mod navlen. Er du øm der?

Den anden muskelgruppe, jeg tænker på, er din bækkenbund. Er den mon for opspændt og giver dig smerter?

Mange har ligefrem myoser i bækkenbunden, fordi vi har vænnet os til altid at gå med konstant spænding der. Du kan f.eks., inden du skal sove, ligge og mærke efter om du er helt afspændt i bækkenbunden, eller om der er en lille spænding?

Hvis der er det, så læg mærke til det gennem dagen, og se om du kan lære din krop at slappe af.

Jeg forstår godt, du undrer dig over, at det kun er ved løb, du oplever smerter, men når du spiller håndbold, bruger du din krop langt mere varieret end ved løb.

Jeg håber, du får det bedre. Du er altid velkommen til at skrive tilbage.

Bedste hilsner

Catrine Marcussen, akupunktør og bevægelsespædagog

Skriv din mening - ikke til spørgsmål, send dem gennem brevkassen i stedet.

Skriv et svar

Husk at krydse af her!Denne anordning er desværre nødvendig, da vores inbox ellers oversvømmes af spam-mails, afsendt automatisk fra såkaldte mailrobotter.

*